נעים להכיר- שף פרטי איריס לוי
פברואר 6, 2015
יום עיון מחקרים בזית
פברואר 10, 2015

ארטישוק טרי בשמן זית

מתכון ראשון מסידרת המתכונים עם שמן זית מאת איריס לוי.

מתכון מהמטבח האיטלקי, אותו מכינים בעונת הארטישוק (חודשים דצמבר עד אפריל) וניתן להשתמש בו כתוספת לסלט ירקות, מאנטיפסטי ועוד.

לטיפים על המתכון ומתכונים נוספים של איריס לוי, לחצו כאן.

מה צריך?

  •  5 ארטישוקים טריים בגודל בינוני
  • שומר בגודל בינוני
  • כוס וחצי יין לבן
  • 1 כוס חומץ בן יין
  • כפית מלח
  • 1 כפית זרעי שומר
  • 1 כפית זרעי כוסברה
  • 1 כפית פלפל שחור ורוד
  • כוס וחצי שמן זית פירותי  כתית מעולה
  • 2-3 עלי דפנה
  • ½ כפית צ'ילי גרוס

איך מכינים?

  • מקלפים את הארטישוק והשומר וחותכים אותם לשמיניות.
  • מרתיחים בסיר את היין ואת החומץ בתוספת כפית מלח.
  • כשהיין והחומץ רותחים, מוסיפים את הארטישוק ומבשלים אותו כ- 4 דקות (יש לשמור עליו שלא יתרכך ניתן לבדוק כי לא ניתן לנעוץ בו מזלג בקלות).
  • לאחר הבישול יש להוציא את חתיכות הארטישוק , להניחן על נייר סופג ולספוג את היין והחומץ.
  • לחזור על אותה פעולה עם השומר.
  • לאחר ייבושם, ניתן להעבירם לקערה, לפזר עליהם זרעי שומר, זרעי כוסברה, פלפל וצ'ילי גרוס.
  • מוסיפים 3-4 כפות שמן זית ומערבבים.
  • מעבירים את הארטישוק והשומר לצינצנת (רצוי של ליטר), איתם מסדרים את עלי הדפנה ומוזגים שמן זית כך שיכסה את חתיכות הארטישוק והשומר ויגיע לכ- 1.5 סנטימטר מעליהם.
  • משאירים את הצינצנת סגורה בטמפרטורת החדר לכיומיים, לאחר מכן מכניסים למקרר לתקופה של עד שישה חודשים.

בתאבון!