לביבות בליני חורפי שף אסף שטרן

שף אסף שטרן, לופט אוכל. צילום: אנטולי קריניצקי
דג לברק על ריבועי פולנטה בשמן זית – שף אסף שטרן
מרץ 23, 2017
סדרת מפגשים על עולם שמן הזית
אפריל 20, 2017

לביבות בליני חורפי שף אסף שטרן

לביבות בליני חורפי שף אסף שטרן

שף אסף שטרן, לופט אוכל. צילום: אנטולי קריניצקי

חומרי גלם למילוי:
5 עגבניות תמר חתוכות לשמיניות
בלסמי משובח
קרם חציל
2 יח' בצל סגול בגודל בינוני חתוך לשמיניות
2 יח' מוצרלה באפלו
שמן זית כתית ישראלי
10 עלי בזילקום
מלח, פלפל גרוס
חומרי גלם לקרם חציל:
בשר חציל מחציל אחד גדול שרוף
2 שיני שום
מיץ מלימון אחד
150 גרם שמן זית כתית ישראלי

חומרי גלם לבליני:
200 גרם תפו”א מבושל ומעובד לקרם
כף קמח חיטה
כף קמח תפו”א
כפית מלח
חצי כפית אבקת אפייה
1 ביצה
חלב (לפי הצורך)

אופן ההכנה
בליני – מערבבים בקערה את כל החומרים היבשים והביצה. מוסיפים בהדרגה את החלב עד לסמיכות הרצויה. מעבירים לשק זילוף (מומלץ עם צנטר עגול גדול). מחממים שמן זית כתית
ישראלי במחבת על אש בינונית. מזלפים בליני בקוטר הרצוי, כאשר מתחיל בעבוע הופכים להזהבה
גם של הצד השני (ממש כמו פנקייק).

קרם חציל – טוחנים הכל במג'ימיקס עד לקבלת מרקם חלק ומאזנים במלח.
בצל סגול – חותכים ל 8- \ 1 מתבלים בהרבה שמן זית כתית ישראלי, מלח ופלפל. צולים בתנור
שחומם ל 200- מעלות על מגש עד להשחמה והגרת קרמל של הבצל.

הרכבת המנה: מתבלים את העגבניות בשמן זית כתית ישראלי, מלח ופלפל ומסדרים בצלחת.
בעזרת כפית קטנה מסדרים נגיעות של קרם חציל בין העגבניות. מוסיפים קרעי מוצרלה ואת
הבצל הסגול. את הבליני ניתן להגיש בצד או בין כל השכבות. מוסיפים מעל הכל בלסמי, שמן זית
כתית ישראלי, מלח, פלפל גרוס ועלי בזילקום.

לביבות בליני חורפי שף אסף שטרן

שף אסף שטרן, לופט אוכל. צילום: אנטולי קריניצקי