סלט חומוס-פסטו-אנטיפסטי עם שמן זית טרי ואיכותי

בדיקה שעשו בענף הזית מגלה שרשתות השיווק משווקות שמן זית ישן
מרץ 5, 2019
בצק ממולא תרד או מנגולד בגבינות, עם שמן זית ישראלי איכותי
אפריל 4, 2019

סלט חומוס-פסטו-אנטיפסטי עם שמן זית טרי ואיכותי

סלט חומוס-פסטו-אנטיפסטי עם שמן זית טרי ואיכותי מתוך הספר "בישול טבעוני ישראלי" מאת גלי לופו אלטרץ
כדאי להכין את הסלט מספר שעות לפני ההגשה, טעמיו משביחים עם השהות במקרר.
ל-4 מנות
לפסטו:
צרור בזיליקום
3 שיני שום
1/4 כוס שמן זית
לסלט:
1 סלסלת פטריות טריות קטנות
חופן זיתי קלמטה
1/2 כוס עגבניות מיובשות / 1 פלפל אדום קלוי
2 כוסות חומוס מבושל
1-2 כפות חומץ בלסמי
מלח, פלפל
כף צנוברים.
אופן ההכנה:
טוחנים בבלנדר את הבזיליקום, השום והשמן למשחה חלקה, חותכים את הפטריות לרבעים וקוצצים גס את הזיתים והעגבניות המיובשות / פלפל קלוי, מערבבים יחד עם החומוס ומשחת הפסטו ומתבלים בחומץ, מלח ופלפל. קולים מעט את הצנוברים על מחבת יבשה ומפזרים מעל.
תהנו!