מטבל יוגורט עם גבינה ועירית מתובל בשמן זית  
מאי 29, 2019
יום עיון בנושא הזית – עונת 2019
יולי 15, 2019

עוגת שמן זית ויוגורט

מתכון של השף ערן זינועוגה בחושה נהדרת, לחה ועסיסית, עם פירות מעל. המשקיענים יכולים לפזר מעל גם פיסטוק קלוי וקצוץ לפני ההגשה.

המצרכים (לעוגה עגולה):

200 גר' יוגורט

3 ביצים

160 מ"ל שמן זית מזנים פירותים

מיץ מלימון אחד

קליפת לימון מגורדת 

300 גר' קמח   

250 גר' סוכר

250 גר' ענבים – אני מעדיף את הענבים הכהים יותר מזן סיביל (אפשר להחליף בקוביות מנגו, שזיף ועוד)

להגשה –

1 שקית אבקת אפייה

50 גר' פיסטוקים קלויים וקצוצים – לא חובה

אופן ההכנה:

  1. במיקסר מקציפים את הביצים יחד עם הסוכר עד לקבלת תערובת אוורירית.
  2. בקערה נפרדת מערבבים את היוגורט עם שמן הזית, מיץ הלימון, גרידת הלימון והווניל עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הקמח ואת אבקת האפייה, ומערבבים היטב.
  3. מקפלים את תערובת היוגורט לתוך תערובת הביצים והסוכר,ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה .
  4. מרפדים תבנית עגולה בקוטר של 26-24 ס"מ בנייר אפייה (אפשר גם לשמן ולפזר קמח במקום), יוצקים פנימה את התערובת ומפזרים ענבים מעל.
  5. אופים בתנור שחומם מראש ל-165 מעלות במשך 40-30 דקות (או עד שהקיסם יוצא יבש), מפזרים מעל אבקת סוכר ופיסטוקים קצוצים ומגישים.