יום עיון בנושא איכות שמן זית בחוות חנניה

איכות שמן זית – אתגרים והזדמנויות

17/08/15 , 09:00-14:00

הזיתים מתפתחים וגדלים על העצים, עונת המסיק כבר לא רחוקה – הזמן המתאים ביותר ליום עיון בנושא איכות שמן זית.

רבים מדברים על חשיבות העבודה הנכונה בכרם, בזמן המסיק, בבית הבד ובאחסון על מנת לייעל את תהליך ההפקה. עד היום התרכזנו בעיקר ב"איך לקבל הכי הרבה שמן" והתייחסנו בצורה פחותה ל"איזה שמן אנו מקבלים" בסוף התהליך. איכות שמן הזית היא נקודת התורפה הגדולה ביותר בתהליך, אבל גם ההזדמנות הגדולה ביותר. ענף שמן הזית בישראל נמצא בתהליך של שינוי – גם כזה שכופה ויכפה עלינו התקן החדש (ת"י 191) וגם במודעות הולכת וגוברת של יצרנים לאיכות השמן אותו הם מוכרים.

אנו מקיימים את יום העיון על מנת לתת ליצרנים, מגדלים ומשווקים את הכלים להתמודד עם שינויים אלה ולהצליח להפיק שמן זית טוב יותר ואיכותי יותר.

לוח זמנים:

  • התכנסות וכיבוד קל
  • פתיחה – דר' עדי נעלי, מנהל ענף הזית
  • אהוד סורייאנו – איכות שמן הזית מהכרם ועד לבית הבד
  •  עלי סואידה – דרישות משרד הבריאות לרישוי בתי בד ועסקי מזון.
  • הפסקה
  • אהוד סורייאנו – איכות שמן הזית לאחר ההפקה – אחסון ושמירה לאורך זמן.
  • עלי סואידה – תקן ישראלי ת"י 191 והיערכות לתקן החדש, בדיקות מעבדה ואורגנוליפטיקה.
  • טעימות שמן
  • דיון ודברי סיכום

יום העיון יחל בשעה 9:00 וצפוי להסתיים עד שעה 14:00

יש לאשר הגעה או במשרד ענף הזית בטלפון: 04-6990007

או השאירו פרטים:

[contact-form-7 id="5342" title="טופס אישור הגעה לכנס מגדלי זיתים 17.8.2015"]

בברכה,

ד"ר עדי נעלי – מנהל ענף הזית במועצת הצמחים

עלי סואידה – מהנדס/ מפקח מזון, משרד הבריאות מחוז הצפון.

אהוד סורייאנו – ראש פאנל טועמים ויועץ לאיכות שמן זית.