נפרדים בצער רב מפרופסור שמעון לביא
אפריל 24, 2016
נוהל תמיכה במגדלי ענף זיתי השמן
מאי 16, 2016

קורס מקצועי להכנת בלנדים בשמן זית

The Art of Blending

טרה אוליבו פותחת סדרה של קורסים מקצועיים לאורך השנה המיועדים לאנשי ענף הזית.
הקורס הראשון, בהובלת דר' אנטוניו לאורו, יתמקד בתחום הכנת הבלנדים.
בשנים האחרונות, יותר ויותר יצרנים בארץ ובעולם מוציאים לשיווק בלנדים של שמן זית.
הפופולריות הגוברת של בלנדים בשוק שמן הזית בעולם, מצריכה שימוש בכלים מקצועיים לאופן הכנת בלנדים, שימור הטעם לאורך השנה ועקביות לשנים הבאות.

מטרת הקורס

ללמד יצרני שמן זית בישראל כיצד להכין בלנדים איכותיים המתאימים לצרכן בשיטה שתאפשר עקביות שנה אחר שנה.

למי מיועד הקורס

הקורס מיועד למגדלים, יצרנים, בעלי בתי בד, מפעלי מילוי ולכל מי שיש לו תשוקה להכנת שמן זית איכותי.
הקורס הוא מעשי וכולל טעימות רבות של זנים ובלנדים.

תכני הקורס

כיצד הטכנולוגיה משפיעה על איכות השמן ומאפייני הטעם שלו – מסיק, הפקה, אחסון וניתוח אורגנולפטי – מאפיינים חיוביים ושליליים.
כימיה של הפנולים וחומרי הארומה בשמן זית – מהם החומרים האחראים לחומרי הטעם והארומה בשמן זית
מאפייני הטעם והריח של הזנים העיקריים בעולם שמן הזית – ספרד, איטליה, יוון, ישראל ועוד. כיצד איזורי גידול שונים בעולם משפיעים על מאפייני הזן.
הכנת בלנד – מה אנו צריכים לעשות על מנת להכין בלנד המתאים לנו ואיך עושים זאת נכון: האם הבלנד מתאים לקהל הצרכנים אליו הוא מופנה? איך מתאימים זנים? איך מתאימים את הפרופיל הכימי?
בלנד מול זן – טעימה של זנים מול בלנדים
עקביות – איך אנו חוזרים על בלנד מוצלח?

מנחי הקורס

unnamed(1)

הקורס מנוהל ומועבר על ידי דר' אנטוניו לאורו מאיטליה, בשילוב עם אהוד סוריאנו.
ד"ר אנטוניו לאורו מקלבריה, איטליה נחשב לאחד המומחים המובילים כיום בעולם בתחום האורגנולפטיקה ובתחום הבלנדים. הוא מעביר קורסים רבים לאורך השנים בנושאים מקצועיים שונים בתחום שמן הזית ופרסם עשרות מאמרים המבוססים על עבודתו המקצועית.
בנוסף, ד"ר לאורו שופט בכל תחרויות שמן הזית המובילות בעולם, ומשמש בין השאר כיו"ר פאנל השופטים בתחרות טרהאוליבו.

unnamed

אהוד סוריאנו נחשב לאחד מאנשי המקצוע המובילים בארץ בתחום שמן הזית, והאורגנולפטיקה של השמן. הוא בוגר לימודי תואר "ראש פאנל טועמים" באוניברסיטת חאאן בספרד מטעם מועצת הזית העולמית (ה- IOC), ומשמש כיועץ לשמן זית, ראש פאנל טועמים של אזור המרכז (דרך ענף הזית במועצת הצמחים) ומנחה של פאנלים בארץ.

היכן מתקיים הקורס – מועדים ומקום

הקורס יתקיים בקיבוץ מגל בין התאריכים 1.6.16 עד ל-3.6.16.
שעות הקורס: 8:30 עד 17:00 בימים רביעי וחמישי ו-8:00 עד 15:00 ביום שישי.
הקורס כולל כיבוד לאורך היום וכן ארוחות צהריים.

מחיר
הטבה מיוחדת לקורס הפתיחה: הנרשמים לקורס ראשון זה ייהנו ממחיר מיוחד של 2,500 ₪ בלבד.
למחירים יתווסף מע"מ.
בשל אופי הקורס, מספר המקומות מוגבל.
הרישום מתבצע עד ל27.5.16.
לקבלת פרטים נוספים ולביצוע הרישום ניתן לפנות לאייל :
אימייל  eyal@spons-portal.com
טל. 054-6522655