כבישת זיתים ירוקים מבוקעים

מכתב למגדלי ויצרני שמן זית 2015
נובמבר 23, 2015
חומוס גלילי אמיתי עם שמן זית ישראלי איכותי
דצמבר 3, 2015

כבישת זיתים ירוקים מבוקעים

ג'ריס גורג גהשאן עם הזיתים שהוא כובש 3ג'ריס ג'ורג ג'השאן ראש המשפחה והמשק של משפחת ג'השאן

מתכון משפחתי של משפחת ג'השאן החוגגת העונה 150 שנים של גידול ויצור שמן זית
כלל חשוב  אומר ג'ריס, אסור להשתמש  בכלים מפלסטיק. לתוצאות טובות ועמידות יש לכבוש את הזיתים בכלי זכוכית או מתכת בלבד.

כבישת זיתים ירוקים מבוקעים

הוראות הכנה

1 ק"ג זיתים ירוקים
תמיסת מלח עשויה מ-100 גרום מלח ל-1 ליטר מים
5 שיני שום
1 לימון
2 פלפלים חריפים
2 – 3 כפות שמן זית

אופן ההכנה

מבקעים את הזיתים בפטיש או על –ידי חיתוך בסכין. מכסים במים נקיים ושורים אותם למשך שבוע. מחליפים את המים במים נקיים מדי יום. תהליך ההשריה מפיג את המרירות.
ביום השמיני מסננים את הזיתים מהמים ומניחים אותם במיכל זכוכית או ממתכת בעל מכסה אטום. מכסים את הזיתים בתמיסת מלח כך שיכוסו לחלוטין.
מוסיפים למיכל את שיני השום, הלימון הפרוס לפרוסות דקות והפלפלים החריפים.מוודאים שכל תכולת הצנצנת מכוסה היטב בתמיסת המלח וכי התמיסה מגיעה כמעט עד שפת הכלי.
מכסים את פני התמיסה בשכבה דקה של שמן זית. השמן משמש לאטימת תכולת הכלי ומניעת חמצון. סוגרים היטב במכסה אטום ומאחסנים במשך 30 יום במקום אפל.