לאחר מאבק מוצלח לאישור התקן, תופסק הטעיית הציבור לגבי מקור שמני הזית
פברואר 15, 2017
ברוסקטה סלסה אנשובי – השף אסף שטרן
מרץ 23, 2017

מרק הדרים ושמן זית

למרק:
400 גר מחית נקטרינות
200 גר מנגו טרי
120 גר קרם קוקוס
80 גר סוכר
20 גר קונפלור – מערבבים עם מים להסמכה
1 לימון (מיץ וגרידה)

טוחנים במעבד מזון את הנקטרינות עם המנגו למחית חלקה.
מעבירים את המחית לסיר קטן, מוסיפים את קרם הקוקוס, הסוכר וגרידת הלימון ומרתיחים. מסמיכים עם קורנפלור עד לדרגה הרצויה ומצננים.

סלסה:
2 תפוחי עץ גרנד סמית חתוכים לקוביות קטנות
10 תותים חתוכים קוביות קטנות
2 אגסים חתוכים לקוביות קטנות
70 גרם טפיוקה מבושלת (מבשלים פתיתי טפיוקה במים רותחים "כמו פסטה" כ 14 דקות ומקררים במי קרח)
חופן נענע קצוצה
מערבבים בקערה את כל החומרים ובוזקים שמן זית בנדיבות.
סורבה פרי- 3 כדורים.

הגשה:
מוזגים לקערות ההגשה את המרק הקר. מסדרים מעל המרק את סלסת הפירות ועל הכל מניחים את כדורי הסורבה ובוזקים שמן זית. מומלץ לקשט עם בייבי בזילקום.