בעלי תו ענף הזית

שמנטו
דרך החממות 39, מושב רמות מאיר, ישראל
08-941025308-9410253
057-5249479057-5249479
08-9410253

הסיפור שמאחורי שמנטו

לאחר יציאתי לגימלאות החלטתי להקים במשק שלי שבמושב רמות מאיר בית בד קטן למתן שירותי עצירת שמן למגדלי האיזור . בית הבד של OLIO MIO פעל 4 עונות בהצלחה גדולה עד שנאלצתי לסגור בגלל אי שביעות רצון מצדם של השכנים.
מאז אני ממשיך לגדל זיתים ועוצר את השמן בבית הבד בכרמי יוסף, שם אני מקבל שמן איכותי.

kfar-kedem-olive-pressing.jpg
הושעיה, ישראל
04-656551104-6565511
054-3000788054-3000788

"כפר קדם" הנו אתר תיירות שבו נכנסים למנהרת הזמן, וחוזרים 2000 שנה אחורה, לתקופת המשנה. סיורים בעקבות אבותינו הכוללים אפיית לחם, חליבה והכנת גבינה, רכיבה על חמורים והפקת שמן זית ותירוש (בעונה), התנסות בשילוח יוני דואר. כל הפעילויות בכפר קדם הן "ירוקות", חינוכיות וערכיות ומתאימות מגיל שנתיים ומעלה. אנו מציעים גם ימי גיבוש למקומות עבודה, ארוחות אותנטיות בהגשה מסורתית, תוכניות לבתי"ס ומקום יפיפה לארועים מיוחדים.
"כפר קדם" הוקם לפני כ- 24 שנה ביישוב הושעיה, על ידי מנחם גולדברג., אשר הגיע להושעיה (יישוב קהילתי דתי, אשר משקיף ל"ציפורי"), במטרה להתיישב במקום בו גרו אבותינו. מנחם, מורה דרך במקצועו, ביקש להגשים חלום, להתפרנס במקום שבו יוכל לאפשר לתיירים לשחזר את חיי אבותינו בגליל.
החלום היה קיים עוד לפני הגעתו להושעיה, וכעת כשגר בסמיכות למיקומה של הסנהדרין, חכמיה, ולעומד בראשה רבי יהודה הנשיא, חותם המשנה, החלום להקים את המיזם התיירותי קיבל משנה תוקף. בשנת 1992, בעזרת הקב"ה ובני משפחתו של מנחם, החל החלום לקרום עור וגידים. קבוצות ישראליות ראשונות החלו להגיע ולהתחבר לשורשים. בשנת 1994, בסיעתה דשמיא וגורמים נוספים הגיעה קבוצה ראשונה של תיירות נכנסת מהולנד.
כיום, 24 שנה מאחר יותר, "כפר קדם" הנו אתר תיירות מוכר בארץ ובעולם.

לאתר של כפר קדם: k-k.co.il

פעילות במסיק 2015

כפר קדם מציע תוכנית מיוחדת, הכוללת פעילות בבית הבד: נמסוק, נכתוש ונעצור שמן זית. נטעם זיתים טריים. נסיים ברכיבה משעשעת על גבי חמורים
הפעילות כוללת לבוש קדום והדרכה.
הפעילות תתקיים בימי שישי: 4.12.2015 ;11.12.2015

ו 18.12.2015, בשעה 10:00 ובתיאום מראש בלבד.
מחיר למשתתף בתוכנית: 85 ש"ח לאדם
הערות הפעילות בתיאום מראש בלבד !

ניתן לשלב יום גיבוש, פעילות בקבוצה, ארוחות ועוד…

רחוב מיכאל 20, כפר ביאליק, ישראל
04-872123204-8721232
050-5443636050-5443636
04-8721232
בנימינה
054-4698270054-4698270
054-4698270054-4698270
04-6380274
כפר יחזקאל
054-4451373054-4451373
054-4451658054-4451658
04-6531943
קיבוץ נאות סמדר
08-635814908-6358149
054-9798477054-9798477
08-635168
מושב ניר ישראל
08-672935408-6729354
054-6704458054-6704458
08-6729354
image.png
מעיין נעורים
shraya.jpg
רחוב הכרמל 44 בנימינה
04-638875304-6388753
054-4388753054-4388753
כרמי משק רוזנברג
בית שערים, קרית טבעון, ישראל

הסיפור שמאחורי כרמי משק רוזנברג

המשק בבית שערים נבנה על ידי פרץ רוזנברג ואשתו שרה מבית ליברמן ממושב נהלל.
בשנת 2000, בהיותו בן 80 , נטע פרץ ביחד עם בנו ונכדיו את חלקת הזיתים הראשונה. כיום הורחב השטח לכ- 40 דונם מהזנים ברנע ופיקואל.
הכרם מעובד בשיטות אורגניות, ללא ריסוס בחמרים קוטלי עשבים וללא שימוש בחמרי הדברה.
בתקופה שבין חג הסוכות לחג החנוכה בני המשפחה וחברים מתגייסים למסיק הזיתים. אצירת השמן מבוצעת בכבישה קרה בבית הבד המשוכלל "טבע גב" הנמצא במושב היוגב שבעמק יזרעאל.
לאחר האצירה השמן מאוחסן במיכלי נירוסטה בטמפרטורה מבוקרת של 18 מעלות, המתאימה ביותר לשמירת טעמו ואיכותו של שמן זית.
"כרמי משק רוזנברג" משווקים אך ורק שמן זית כתית מעולה שהופק מהזיתים שנמסקו במשק בבית שערים.

גלריית תמונות של כרמי משק רוזנברג

[gdl_gallery title="rozenberg" width="145" height="120" ]

מושב כנף רמתהגו 1293000
050-3733315050-3733315
04-6797654
גשור
04-676416904-6764169
050-5470944050-5470944
04-6764197
צומת מסמיה
08-861186008-8611860
054-5637704http://www.shemen-zait-mekomi.com/shop/054-5637704http://www.shemen-zait-mekomi.com/shop/
08-8611850
קיבוץ שמיר
אהודאהוד
050-7332731
קיבוץ ראש הנקרה
04-985739304-9857393
052-3868050052-3868050
04-9857393

יצחק ידין

ת.ד. 265

מושב שדה ורבורג

4493500

0503530975

מסיק קיבוץ מגל
מגל, ישראל
04-628786604-6287866
052-5017866052-5017866
04-6287866

אירועים שנערכים במסיק קיבוץ מגל במהלך השנה

חגיגות המסיק בקיבוץ.
צעדת פריחת השקד  בחודשים פברואר עד מרץ.

הסיפור שמאחורי מסיק קיבוץ מגל

בשנת 1953 החלטנו להקים את הקיבוץ שלנו, מגל, במרכזו של כרם זיתים על גבעה בצד המזרחי של עמק חפר.
בסוף שנות התשעים של המאה הקודמת, כשהחל משבר המים בישראל נדרשנו לחשיבה מחודשת על אופי הגידולים החקלאיים שלנו. באספה כללית של חברי הקיבוץ, החלטנו פה אחד שאנחנו לא מוותרים על החקלאות. הפתרון היה מטעים וכרמים. בתחום הזית ההתחלה היתה צנועה. בהתחלה שיקמנו את חלקות הבעל (ללא השקיה) כשרוב העצים היו מהזן הסורי המקומי. עם השנים ראינו שהביקוש לשמן זית איכותי וטוב עולה ולכן נטענו עוד ועוד עצים והיום אנו מגדלים כ-1,200 דונם של כרמים קסומים הפזורים סביב הקיבוץ, חלקם כרמי זיתים אורגניים. אנו מתמחים בגידול זנים שונים המאפשרים לצרכן את הבחירה הן בטעם והן באופי השימוש.
כל השמנים של המסיק הם שמן זית שעבר כבישה קרה, עד 0.5% חומציות.
אנו מגדלים את הזיתים בפיקוח מקצועי של אגרונומים המתמחים בגידול הזית – מומחים בקנה מידה עולמי שמנחים חקלאים בעולם כולו.

פרסים

יצרן מצטיין של ענף הזית לשנת 2011-12
מקום שני בתחרות 'ראשון המסיק' של ענף הזית לשנת 2012-13
3 מדליות זהב בתחרות TERRA OLIVO 2010
5 מדליות זהב בתחרות TERRA OLIVO 2011
6 מדליות זהב בתחרות TERRA OLIVO 2012, ביניהן הזן הסורי הטוב בתחרות
חמש מדליות זהב בתחרות TERRA OLIVO 2013
3 מדליות זהב בתחרות OLIVE JAPAN 2013

גלריית תמונות של מסיק קיבוץ מגל

[gdl_gallery title="masik-magal" width="145" height="120" ]

unnamed.jpg
המייסדים 26, כפר חסידים א', ישראל

משק הזיתים של אהוד יונאי ז"ל ושוש יונאי בכפר חסידים, דור רביעי למגדלי זיתים. במשק הזיתים ההיסטורי מארחים קבוצות לסדנאות שמן זית ולסיפורים בעקבות חסידים ושומרים. דודו של אהוד ז"ל הרב יחזקאל טאוב היה בין מייסדי כפר חסידים, אביו מרדכי יונאי היה שומר שכתב שני ספרים על הבדואים, ואהוד עצמו היה כתב בכיר בארה"ב שם כתב את ההיסטוריה של חיל האוויר הישראלי בספרו – עליונות אווירית. במקום ניתן להשיג שמן מסוג סורי, ברנע או פיקואל. בקיצור פינת חמד היסטורית ומשק זיתים יפה בלב עמק זבולון.

במקום מתקיימות סדנאות שמן זית וסיפורים בעקבות חסידים ושומרים מיועדת לקבוצות ובתיאום מראש בלבד.

בנוסף בביקור במקום תוכלו למצוא חצר אירוח, חניה מרובה, שירותים, ואפשרות לרכישות שמן זית וריבות מתוצרת המשק.

הפעילות מתאימה בעיקר למבוגרים המעוניינים בהיסטוריה של כפר חסידים ובהבנה מעמיקה אודות שמן הזית.

04-9846197 04-9846197
054-5915429 054-5915429
04-9849397
קיבוץ גלאון
08-681859308-6818593
052-5052975052-5052975
073-7272328
מושב תל עדשים
04-642128304-6421283
054-3052531054-3052531
04-6421283
גבעת הבריכה 13, בית חנן, ישראל
כרמי גולן
מושב נוב

אירועים שנערכים בשמן זית כרמי גולן במהלך השנה

סיורים בזמן המסיק, טעימות של שמן זית לפי זנים.

הסיפור שמאחורי שמן זית כרמי גולן

גדלנו במרחבים הפתוחים של הגולן, מחוברים לאדמה , נושמים טבע. בגרנו ובאופן טבעי בחרנו להקים ביתנו באותו הגולן. החלום היה לעסוק בחקלאות: התאהבנו בענף הזית ונטענו כרם זיתים לשמן. בכרם שלנו , על אדמת דרום רמת הגולן בתנאי סביבה ( קרקע ומים) הטובים ביותר שזית יכול לבקש, גדלים באהבה רבה שישה זנים שונים של זיתים לשמן, כל זן נמסק בזמן המיוחד לו, בשיטת מסיק חדשנית, ללא מגע יד אדם. בדרך זו הופך הזית לשמן בפרק הזמן המהיר ביותר ומאפשר לנו לספק לכם שמן איכותי וארומטי במיוחד, המדגיש את האפיון הייחודי של כל זן.

פרסים

טרה אוליבו 2011:
שמן הזית הטוב ביותר בישראל.
מותג הבוטיק הטוב ביותר בישראל.
שמן הזית מזן קורונייקי הטוב ביותר בישראל.

טרה אוליבו 2012:
שמן הזית מזן קורונייקי הטוב בישראל.

תחרות ראשון המסיק של מועצת הזיתים:
מקום ראשון בקטגוריית יצרן בנוני.

טרה אוליבו 2013:
מותג הבוטיק הטוב בישראל.
שמן הזית מזן קורונייקי הטוב בישראל.

גלריית תמונות של שמן זית כרמי גולן

[gdl_gallery title="karmy-golan" width="145" height="120" ]

gashan1.jpg
מושב כלנית, ישראל
050-7881481050-7881481

אירועים קולינאריים גליליים ואטרקציות בפסטיבל הזית בבית  הבד של משק משפחת ג'השאן במושב כלנית

אירועים קולינאריים ופעילויות לכל המשפחה, יתקיימו בשבת ה5.12 וה-12.12 בבית הבד ובמרכז המבקרים של משק משפחת ג'השאן, במושב כלנית שבגליל התחתון.

ג'ריס ג'ורג ג'השאן, ראש המשפחה והמשק, מסר כי עם פתיחת עונת המסיק הוא מזמין את הנוסעים והמטיילים בגליל, לבקר בבית הבד ובמרכז המבקרים ולחוות חוויה קולינארית גלילית. האירועים במשק משפחת ג'השאן יתקיימו בכל השבתות בחודש נובמבר.

המבקרים יוכלו לקחת חלק בייצור ועצירת שמן הזית ולקנות שמן מיד לאחר עצירתו.
המשתתפים יוזמנו לאכול מטעמים שיוכנו על ידי שפים מאיגוד השפים בישראל בראשות נשיא האיגוד השף ליאון מנחם , ומטעמים גליליים אותנטיים,  שיכינו בנות משפחת ג'השאן.
אמן החול נאיף  שחאדה , יעביר סדנת יצירה מחול צבעוני המתאימה לכל המשפחה.

חברת תה "עדנים" בשיתוף עם שמן זית ג'השאן  תקיים טעימות מהחליטות החדשות של תה אורגני, המיוצר מתערובת של עלי זית וזני תה בריאותיים. המשתתפים יקבלו דוגמיות והסברים על הסגולות הבריאותיות של התה והחליטות.

באגף הקוסמטיקה החדש של ג'השאן, יודגמו תכשירי הקוסמטיקה הבריאותית החדשנית של ג'השאן שכולם מבוססים על תמהיל של שמן זית איכותי עם שמנים ארומתרפיים.

במרכז המבקרים יוכלו המבקרים  לרכוש במחירי פסטיבל, שמני זית כתית מעולה, זיתים בכבישות גליליות, טחינה, חליטות תה גלילי, תכשירי טיפוח, דבש ועוד.
במרכז הוכשר אזור לפיקניק של המבקרים. האירועים יתקיימו בכל מזג אויר.
הכניסה לכל האירועים ללא תשלום.
הפעילות תחל מהשעה 10:00 בבוקר ועד השעה 18:00.
גם בשאר ימות השבוע כולל ימי שישי יהיו  מרכז המבקרים ובית הבד פתוחים לקהל הרחב, לא כולל הפעילויות.
לבירור פרטים נא לפנות אל:050-7881481

קרדיט לתמונות: ליאת מנדל, הדור הצעיר צילום יחסי ציבור

רשמים מפסטיבל הזית בבית הבד של משק משפחת ג'השאן

סיקור חדשותי שפורסם על הפעילות בבית הבד
לצפיה לחצו כאן

חורפיש, ישראל
050-6547638050-6547638
050-6547638050-6547638
כפר בן נון
050-5216352050-5216352
1.54E+10
מושב גאולים
09-898665409-8986654
052-8650924052-8650924
09-8986113
כוכב מיכאל
08-675374008-6753740
052-8134400052-8134400
57 כפר קיש משק
050-7497045050-7497045
04-6767089
ריש לקיש
מושב ציפורי, ישראל
04-655524504-6555245
052-8454662052-8454662
04-6001900

אירועים שנערכים בריש לקיש במהלך השנה

בית הבד פתוח למבקרים ואורחים במהלך כל השנה בתאום מראש. מכירת שמן זית טרי במקום. מסיק לקוחות חוויתי בעונת המסיק.

הסיפור שמאחורי ריש לקיש שמן זית

בית הבד האקולוגי שלנו "ריש לקיש" נמצא בלב מושב ציפורי.
לפני תשע שנים לקחנו מבנה של לול תרנגולות ישן ומתפרק ובנינו מבנה מיוחד עשוי כולו חומרים טבעיים- מקש ובוץ- בשיטה של בניה ירוקה.
בתוכו אנו מפיקים שמן זית מזיתים אורגניים שנמסקו ביד ממטעים שלנו במושב ציפורי ובסביבותיו.
שמן הזית שלנו הוא אורגני, כתית מעולה, כבישה קרה, סחיטה אחת וכשר .
בית הבד הוא בית בד מודרני מתוצרת olio mio בתוספת אבני פריכה (אבני ריחיים, כמו בימי עבר). המערכת שלנו היא מערכת קטנה ( 500 ק"ג לשעה), דבר המאפשר לנו שליטה מלאה ופיקוח הדוק על איכות וטעם השמן.
הזיתים מגיעים במהירות מהמטעים ונכנסים למכונת שטיפה, שם הם מנוקים מעלים בעזרת מפוח ונשטפים במים. משם הזיתים עוברים לאבן הפריכה לגריסה איטית האורכת כעשרים דקות.
הגריסה על אבן הפריכה ידועה כשיטה העדינה ביותר לגריסת הזיתים והשפעתה על טעם השמן היא הטובה ביותר ובסופה מתקבלת פסטה עשירה בשמן.
הפסטה עוברת למכשיר שנקרא מלוש – (malaxer) שתפקידו לערבב את הפסטה – ולערבל אותה, על מנת להתחיל את הפרדת השמן מהמים.
מהמלוש הפסטה עוברת למכשיר הנקרא decanter שם מופרד השמן מהמים ומהמוצקים על ידי צנטריפוגה.
השמן מועבר למיכלי נירוסטה לאחסון ואילו המים והגפת משמשים מזון לעדר בקר.
אנו משתדלים להפחית את ההשפעה שלנו על הסביבה בכל דרך אפשרית: אנו מכינים במקום קומפוסט ומטפחים גינה אורגנית לבית ולבית הקפה. יש לנו מערכת בריכות למחזור מים, כדי להשקות בהם את הגינה ואת עצי הזית. שרותי קומפוסט ועוד'
מרכז מבקרים קטן בו תקבלו הדרכה וסיור בבית הבד כשהדגש הוא על תהליך הפקת שמן זית בבית בד "בוטיק", סחיטה אחת (דו-פאזי) עם אבני פריכה, קצת (או הרבה) על בנייה ירוקה ומה זה בית בד אקולוגי? בתום הסיור אנו מגישים טעימות ממבחר סוגי שמני הזית והזיתים הכבושים שלנו, פיתות טריות ותה צמחים מן הגינה.
חנות "הכל מזית" ובה מבחר שמני הזית שלנו, מוצרי קוסמטיקה, סבונים טבעיים על בסיס שמן זית ועוד מוצרים וחפצי נוי מתוצרת ציפורי.
במרכז המבקרים ניתן להנות מקפה משובח, עוגות ועוגיות תוצרת בית.
בהזמנה מראש אנו מגישים ארוחות חלביות בעיקר מתוצרת הגינה, עד 50 איש .
המקום פתוח לרכישת שמן, סיורים וסדנאות בנושא השמן ובניה ירוקה בתיאום מראש.

אירועי מסיק 2015

האירוע המרכזי יתקיים ביום שישי ה 6.11 ובשבת ה 7.11

האירועים יכללו:

ביום שישי ה- 6.11
מסיק בכרם הזיתים
החל מהשעה 09:30 עד השעה 12:30 הכנת צנצנות זיתים כבושים, אפיית פיתות, יצירה מן הטבע וסיפורים על עץ הזית (עלות 30 ₪ לילד).

סדנאות טעימת שמן זית וסיור בבית בד ייחודי המשלב בין המודרני לעתיק
החל מהשעה 11:00 ועד השעה 13:30 (כל חצי שעה) (ללא תשלום).

סדנת בישול, וארוחה מקומית מיוחדת לכבוד הזיתים עם הרבה שמן זית
עם ד"ר אורי מאיר-צ'יזיק
בשעה 13:30
אורי יבשל עם צוותו בעזרת הטאבון, המדורה, התוצרת המקומית הטרייה ושמן הזית ראשון המסיק ארוחה חגיגית, ויתבל את הבישולים עם סיפורים על מסורות הקשורות בגידול זיתים, הכנת שמן וכלכלה מקומית. אחרי הבישולים נאכל את המטעמים שהוכנו.
עלות הסדנא + הארוחה (בהרשמה מראש) – 75 ₪ למשתתף.
הרשמה לסדנה: תמי 0523633489

בשבת ה-7.11
מסיק בכרם הזיתים
החל מהשעה 09:30 עד השעה 12:30 הכנת צנצנות זיתים כבושים, אפיית פיתות, יצירה מן הטבע וסיפורים על עץ הזית (עלות 30 ₪ לילד).

סדנאות טעימת שמן זית וסיור בבית בד ייחודי המשלב בין המודרני לעתיק
החל מהשעה 11:00 ועד השעה 16:00(כל חצי שעה) (ללא תשלום).

בית הבד פתוח לסיורים והדרכות במהלך כל ימות השנה בתאום מראש.

פעילות נוספת:

למבוגרים:

1. "על שמן זית ותזונה אינטגרטיבית"

הרצאה של זהר צמח-וילסון
ביום חמישי ה-10.12 בשעה 20:00
(30 ₪ בהרשמה מוקדמת/40 ₪ במקום)

זהר צמח וילסון – מורה ויועץ בגישת התזונה האינטגרטיבית. מנחה ומרצה אינטגרטיבית בארה"ב. יועץ בריאות הוליסטית מוסמך על ידי ה-American Association for Drugless Practitioners (AADP). חבר ב-Psi Chi, אגודת הכבוד הלאומית האמריקאית בפסיכולוגיה. יועץ הבריאות והתזונה בסדרת הטלוויזיה "לסדר את הראש" בערוץ 2. מגיש מגזין הרדיו "תחושת בטן" בנושאי תזונה וגוף-נפש. היועץ המדעי למהדורה העברית של הספר בתחום הבריאות והתזונה בארץ ובעולם. לימד והדריך במכון לתזונה "תזונה אינטגרטיבית." האתר של זהר: http://www.zemach.org

2. "אז בריא לטגן לביבה בשמן זית"?

שיחה עם אהוד סורינו, ראש פאנל טועמי השמן הישראלי,  על נפלאות שמן הזית וטעימות ממבחר גדול של שמני זית אורגניים.
ביום שישי ה-11.12 בשעה 10:00 (20 ₪ לאדם)

אהוד סורייאנו- מומחה בינלאומי לאיכות שמן זית, חי, נושם וטועם שמן זית למחייתו.
ראש פאנל טועמי שמן זית ישראלי ומדריך יצרנים ומגדלים בכל הקשור לאיכות שמן הזית שלהם.

לילדים:

הכנת נר שמן מחומרים טבעיים
ומדליון מענף עץ הזית
הסבר על תהליך הפקת שמן הזית וסיור בבית הבד
טעימות של שמן זית משובח
ביום חמישי ושישי ה-10-11.12
החל מהשעה 11:00 ועד 14:00 כל שעה עגולה
מחיר כניסה לילד (מעל גיל 2)- 35 ₪
במקום קפה משובח, מאפה ביתי, ארוחה קלה והרבה שמן זית
לפרטים והזמנת מקום (חובה) 052-8454663

משק צורי-שמן זית
רחוב הלילך 76, כפר מרדכי, ישראל
08-859401608-8594016
050-5543643050-5543643
08-8594016

אירועים שנערכים במשק צורי-שמן זית במהלך השנה

אירועים שנערכים השנה: החצר שלנו פתוחה תמיד למבקרים, אשר ירצו לטעום מן השמן, ולשמוע על השמן המיוחד שלנו בפרט ושמן זית באופן כללי בכלל.

הסיפור שמאחורי משק צורי- שמן זית

צורי החל קושר את חייו בענף הזית עם הגיעו לגיל 60.

ראשית למד היטב את הנושא – שיטות נטיעה ומסיק, לימוד אופיו של הזית, וכד'.

הזן הנבחר היה קורנייקי, שיטת הנטיעה הייתה בהתאמה לשיטת המסיק באמצעות בוצרת.

וכך החלו 4 שנים של טיפול מתמיד ומסור בשתילים הזעירים אשר הפכו עם הזמן לכרמי זיתים יפים ומניבי פרי.

עד כה מסק צורי פעמיים,

אירית, אשתו של צורי, עם יציאתה לגמלאות, החלה עוסקת בשיווק ופרסום,ובנסיון למצוא לו שווקים.

בין היתר,השמן מוצב על מדף בחנות אינטרנטית המיועדת לקהל היפאני, השתתפות במעגלי עסקים, השתתפות בתחרויות.

ובמקביל, צורי ממשיך בטיפול בכרמי הזיתים,בקבלת הדרכות, בהכנת השמן למכירה.

לאירית וצורי שלוש בנות ושתי נכדות, השמן הפך להיות הילד הנוסף של המשפחה.

פרסים

מדליית prestige gold בתחרות TerraOLivo 2012

מדליית prestige gold בתחרות TerraOlivo 2013

מדליית ארד בתחרות ראשון המסיק 2013.

גלריית תמונות של משק צורי- שמן זית

[gdl_gallery title="meshak tusori" width="145" height="120" ]

יסמין 4, כרמי יוסף, ישראל
03-710424203-7104242
054-7771879054-7771879
03-7104243
כפר בילו
054-7929243054-7929243
08-9412455
שדה ורבורג
09-741627209-7416272
052-8427242052-8427242
09-7416272
מושב לוזית
052-3275527052-3275527
08-9365294
מציג 1 - 40 of 259 תוצאות