בצק ממולא תרד או מנגולד בגבינות, עם שמן זית ישראלי איכותי

מרכיבים

אופן ההכנה

בולמס / נעמה צפתי (naamoolim)

בצק ממולא תרד או מנגולד בגבינות, עם שמן זית ישראלי איכותי

בצק:
3 כוסות קמח
חצי כפית מלח
חצי כוס שמן זית ישראלי איכותי
כוס מים
לערבב הכל עד קבלת בצק
מילוי:
500 גרם תרד שטוף,מיובש וחתוך (חשוב לייבש)
200 גרם פטה או גבינה מלוחה אחרת
שני בצלים קצוצים ומטוגנים
ללוש הכל בידיים עד שנוצרת עיסה

משמנים את משטח העבודה
מחלקים את הבצק ל-27 עיגולים
מרדדים כל עיגול לעלה דק ככל האפשר
מניחים פס מהמלית ומגלגלים לפס ואז מכניסים קצה אחד ויוצרים שבלול.

משמנים בשמן זית מעל, אפשר לפזר שומשום או קצח או גבינה צפתית קשה מעל.
אופים ב-180 מעלות עד שמשחים.