גלילות חצילים במילוי גבינות

מרכיבים

אופן ההכנה

אין שילוב יותר ים תיכוני בעניי מאשר השילוב בין חציל + שמן זית ריחני וגבינות טובות. ואם כל הכבודה הזו מוגשת אחר כבוד על מצע של עגבניות ….. אז אני עשיתי את שלי .

אז קדימה ללא כל דיחוי לעבודה!

מה צריך?

  • 3 חצילים בינונים
  • שמן זית איכותי פרותי
  • 2 כפות מלח
  • גבינת ריקוטה 250 גרם
  • גבינה בולגרית מגוררת 150 גרם
  • גבינת פרמזן איכותית מגוררת 100 גרם
  • 1 שן שום כתוש – אפשרי
  • 10 גלי בזיליקום קצוץ דק – אפשרי

איך מכינים?

הכנת החצילים:

פרסתי חצילים דק דק – אפשר במנדולינה ואפשר גם עם בסכין חדה מאוד.
על פרוסות החצילים זריתי מלח ונתתים להם להגיר את הנוזלים כ חצי שעה על מגש.
כל זה כדי להקטין את קושר ספיגת השמן והוצאת המרירות – אם ישנה בחציל.
לאחר שהנוזלים הוגרו שתפתי את החצילים מהמלח וספגתי את שארית המים על ידי נייר סופג.
מושכים כל חציל בשמן זית איכותי עם מברשת – רק נגיעות כדי להוסיף את הערומות של שמן הזית לחציל.
צולים את החצילים על אש גבוה במחבת פסים לזמן קצר משני הצדדים ומניחים בצד.
את צריבת החצילים אני אוהבת לעשות על מחבת פסים – צריבה קצרה המותירה פסים יפים המקשטים את המנה.

הכנת הגלילה:

מערבבים את הגבינות לקרם אחיד , טועמים ומטבלים .
מורחים מאט תערובת הגינות העשירה בטעמים שהכנו על כל רצועת חציל ומגלגלים.
כך עושים עם כל החצילים.
אפשר להגיש על רוטב עגבניות בסיסי או ללא רוטב.

 

באיזה גבינות להשתמש?

השילוב בין גבינת ריקוטה איטלקית עם בולגרית איכותית ופרמזן הוא מנצח לדעתי – מקבלים את הטעם הקרמי המעודן של הריקוטה, המליחות מהבולגרית ואת הטעם הנפלא – האוממי מהפרמזן. אתם יכולים ליצור כל שילוב של גבינות שאתם אוהבים , לפעמים שאני מחליפה את הפרמזן בגבינת רוקפור ארומטית.

אוכלים ללא חימום ונהנים!

למתכונים נוספים של איריס לוי, לחצו כאן.