סלט עלים ושורשים עם שמן זית

מרכיבים

אופן ההכנה

מתכונים עם שמן זית

10 עלי חסה רומאית (ערבית)
1 חב' עלי בייבי
1 סלק בינוני חי
1 גזר גדול
1/2 כוס גרעיני חמניות קלופים

לרוטב:

1/2 כוס שמן זית ישראלי איכותי עם תו האיכות
4 שיני שום כתושות
1/2 כוס חומץ בלסמי
2 כפות סוכר חום
פלפל שחור

אופן הכנה:
להוסיף לעלים הירוקים גזר וסלק מגורדים לגפרורים או מגורדים במגרדת רגילה.
להכנת הרוטב: להמיס 2 כפות סוכר בחומץ הבלסמי על-ידי חימום לשניות ספורות במיקרוגל. להוסיף את שמן הזית, שיני השום הכתושות ומעט פלפל שחור. להוסיף את הרוטב לסלט בליווי גרעיני החמניות הקלופים ולהגיש.