שמן זית איכותי הינו בריא וניתן להשתמש בו לאפיה, בישול טיגון ובמגוון סלטים בריאים ומעניינים. הינה אחד מהם:
לרוטב:
3 כפות שמן זית
1/4 כוס מיץ לימון טרי
2 כפות בצל קצוץ קטן קטן
כף זרעי פרג
3/4 כפית חרדל דיז'ון
1/4 כפית מלח
3 כפות סוכר
לערבב היטב בצנצנת עד שכל המרכיבים מתערבבים היטב, להניח בצד.
לסלט:
1 1/2 ראשי חסה שטופה
1/4 כוס גבינה צהובה קשה (אמנטל או גבינה שוויצרית)
1/4 כוס אגוזי קשיו חתוכים או שלמים
1/2 כוס חמוציות מיובשות דלות סוכר
תפוח עץ גדול חתוך
אגס גדול חתוך
לערבב בקערה גדולה את כל המרכיבים, למזוג את הרוטב על הסלט ולהגיש.
מתאים לעשרה סועדים.
למתכון המקור לחצו כאן.
שיהיה בתאבון!