The art of Blending – סדרת קורסים מקצועיים לאורך השנה

The art of Blending

ענף הזית וטרה אוליבו פותחים בסדרה של קורסים מקצועיים לאורך השנה המיועדים לאנשי ענף הזית.
הקורס הנוכחי בהובלת דר' אנטוניו לאורו, יתמקד בתחום הכנת הבלנדים.
בשנים האחרונות, יותר ויותר יצרנים בארץ ובעולם מוציאים לשיווק בלנדים של שמן זית.
הפופולריות הגוברת של בלנדים בשוק שמן הזית בעולם, מצריכה שימוש בכלים מקצועיים לאופן הכנת בלנדים, שימור הטעם לאורך השנה ועקביות לשנים הבאות.

גולת הכותרת של הקורס השנה – פרויקט הסיום: הכנת בלנדים למספר שפים ישראלים מובילים, בהתאם להנחיותיהם מראש.

משתתפי הקורס יוזמנו למפגש מסכם עם השפים להצגת הבלנדים שהוכנו במהלך הקורס.

מטרת הקורס
ללמד יצרני שמן זית בישראל כיצד להכין בלנדים איכותיים המתאימים לצרכן בשיטה שתאפשר עקביות שנה אחר שנה.
לסייע במיצוי מירבי של הפרי בכל שנה על ידי האפשרות להכין בלנדים.
לכוון את היצרן להכנת שמני פרימיום יחודיים הן לצרכי מכירה קמעונאית והן לצרכי מכירה למסעדות ולשפים.

למי מיועד הקורס
הקורס מיועד למגדלים, יצרנים, בעלי בתי בד, מפעלי מילוי ולכל מי שיש לו תשוקה להכנת שמן זית איכותי.
הקורס הוא מעשי וכולל טעימות רבות של זנים ובלנדים.

תכני הקורס

  • כיצד הטכנולוגיה משפיעה על איכות השמן ומאפייני הטעם שלו – מסיק, הפקה, אחסון וניתוח אורגנולפטי – מאפיינים חיוביים ושליליים.
  • כימיה של הפנולים וחומרי הארומה בשמן זית – מהם החומרים האחראים לחומרי הטעם והארומה בשמן זית.
  • מאפייני הטעם והריח של הזנים העיקריים בעולם שמן הזית – ספרד, איטליה, יוון, ישראל ועוד. כיצד אזורי גידול שונים בעולם משפיעים על מאפייני הזן.
  • הכנת בלנד – מה אנו צריכים לעשות על מנת להכין בלנד המתאים לנו ואיך עושים זאת נכון: האם הבלנד מתאים לקהל הצרכנים אליו הוא מופנה? איך מתאימים זנים? איך מתאימים את הפרופיל הכימי?
  • בלנד מול זן – טעימה של זנים מול בלנדים.
  • עקביות – איך אנו חוזרים על בלנד מוצלח?

לתכנית המלאה של הקורס

מנחה הקורס
הקורס מנוהל ומועבר על ידי דר' אנטוניו לאורו מאיטליה, בשילוב עם מובילי פאנל הטועמים בענף הזית.
דר' אנטוניו לאורו מקלבריה, איטליה נחשב לאחד המומחים המובילים כיום בעולם בתחום האורגנולפטיקה ובתחום הבלנדים. הוא מעביר קורסים רבים לאורך השנים בנושאים מקצועיים שונים בתחום שמן הזית ופרסם עשרות מאמרים המבוססים על עבודתו המקצועית.
בנוסף, ד"ר לאורו שופט בכל תחרויות שמן הזית המובילות בעולם, ומשמש בין השאר כיו"ר פאנל השופטים בתחרות טרה אוליבו. 

 

 

 

היכן מתקיים הקורס – מועדים ומקום
הקורס יתקיים באזור רחובות בין התאריכים 19.6.22 ל-21.6.22. 
שעות הקורס: 8:30 עד 15:30 בכל אחד מהימים.
*הקורס כולל ארוחות צהריים עשירות.

מחיר
הטבה מיוחדת לקורס הפתיחה: הנרשמים לקורס זה ייהנו ממחיר מיוחד של 2,500 ₪ בלבד (למשלמים בתשלום אחד).
*למחירים יתווסף מע"מ כחוק.
הרישום מתבצע עד 30.5.22.
בשל אופי הקורס, מספר המקומות מוגבל. אישור הרישום על פי סדר הרישום בלבד.

לרישום ותשלום אונליין

לקבלת פרטים נוספים ולהסדר רכישה בתשלומים ניתן לפנות לאייל חסון:
אימייל  eyal@spons-portal.com
טל. 054-6522655