חפשו את תו האיכות על שמן הזית
ישנם סוגים רבים מאוד של שמני זית בישראל, וחברות רבות המשווקות את השמנים לחנויות המזון השונות. השמנים מחולקים לזנים שונים ואיכויות משתנות, החל משמן כתית מעולה, בעל תו איכות, ועד לזיוף שמן זית על ידי שימוש בשמן סויה בישלוב חומרי טעם וריח. שמן הזית האמיתי הוא איכותי ובריא, ואילו השימוש בחיקוים השונים הוא סכנה ממשית לבריאות. אך איך נדע להבדיל?
כללי יסוד בשמן זית
כדי להבין קצת יותר את החשיבות שברכישת שמן זית אמיתי בעל תו איכות, נסביר כמה מונחים הקשורים לתחום השמנים:
- כתית הוא תהליך הפקת שמן זית בתהליך מכני של דחיסת הזיתים והידוקם, ללא תוספת חומרים כימיים.
- כבישה קרה משמעותה שהשמן לא חומם מעל טמפרטורה של 35 מעלות צלזיוס, וכל ערכיו התזונתיים נשמרו.
- שמן מזוכך (שמן זית או כל שמן אחר) הוא שמן שנוספו לו חומרים שונים בתהליך ההפקה. שמן זה איבד מערכיו הבריאותיים וטעמו שונה.
- שמן זך (שמן זית או כל שמן אחר) הוא שמן מקולקל ש"תוקן" באמצעות חומרים שונים ולא כדאי לצרוך אותו למאכל.
חפשו את תו האיכות
באופן כללי, חשוב מאוד לקרוא את התוויות על הבקבוקים, כולל את האותיות הקטנות, אך מכיוון ששוק השמנים הוא גדול, כך גם כמות הזיופים ואיכות הזיוף. הסימן הטוב ביותר לשמן זית איכותי הוא תו האיכות המודבק עליו מטעם מועצת שמן הזית. ודאו כי תו האיכות אינו חלק מהתוית והוא מודבק באופן נפרד על הבקבוק. תו האיכות מוענק ליצרני שמן זית העומדים בתקן האיכות, ומאפשרים פיקוח קפדני על כל תהליך הפקת השמן. השמנים עוברים בדיקות טעימה ובדיקות מעבדה שונות, ורק שמנים שעומדים בתקן מקבלים את תו האיכות. לטובתכם.
רוצים לרכוש שמן זית איכותי עם תו איכות של ענף הזית? פנו לאחד היצרנים הרשימה הבאה:
[table id=29 /]