מדוע לקנות רק שמן זית עם תו איכות?
שמן זית נחשב לאחד מהמאכלים הבריאים שיש, השומן שבו חיוני לתפקוד הגוף וצריכתו מומלצת לצריכה יומיומית בכמויות מוגבלות. לשמן הזית סגולות בריאותיות רבות, אולם הוא עלול להיות גם מסוכן כשהוא מקולקל, ולכן יש להקפיד לקנות רק שמן זית עם תו איכות. על התועלת של שמן הזית, על הסכנות שבשמן לא איכותי, ועל חשיבותו של תו האיכות, במאמר שלפניכם.
שמן זית איכותי זה בריא
כאמור, שמן זית עם תו איכות, כלומר שמן זית איכותי וטוב, הוא בעל סגולות בריאותיות רבות. שמן הזית עשיר בחומצות שומן חד בלתי רוויות, ומחקרים שונים מצאו קשר בין צריכה מתונה שלו למניעת מחלות כלי דם, מניעת השמנת יתר, סיוע בהפחתת משקל, הפחתת הסיכון לסכרת, מניעת טרשת עורקים, איזון תפקודים שונים של רקמות הגוף, הפחתת סיכון למחלות לב, שמירה על תפקוד המוח, ועוד.
שימושים נוספים בשמן זית
בנוסף לצריכת הרגילה של שמון זית, כמזון, יש לשמן זית כמה שימושים נוספים: הקלה על הצטננות במריחה בתוך ומסביב לאף, הקלה על כאבי אזניים בחימום וטיפטוף לאוזן, הזנה לשפתיים יבשות, מניעת קשקשים, להרגעה ועידון העור בהוספה לאמבטיה, לניקוי כתמי ניקוטים מהשיניים ולהברקתן, הזנה לאזורי עור יבשים כמו מרפקים וכפות רגליים, להרגעת דלקות ושיקום כוויות בעור, לחיזוק שורשי השיער, למניעת נשירה ולןהזנת השיערות, לחיזוק הציפורניים והזנתן ועוד.
כל זה נכון כל עוד מדובר בשמן זית איכותי ובשימוש נכון ומותאם.
בשביל מה צריך תו איכות?
השמנים שמקבלים את תו האיכות עוברים בדיקות קפדניות לאורך כל שלבי הייצור והפקת השמן, ונמצאים תחת בקרה קפדנית ומתמשכת במשך התהליך כולו. הקפדה זו מאפשרת לנו לצרוך שמן זית עם תו איכות שמעיד על שמן איכותי, בריא לשימוש, מזין וטעים, שיש לו רק יתרונות.
איך מזהים שמן זית איכותי?
בישראל קל לזהות את שמני הזית האיכותייים, על פי מדבקת תו האיכות שעליהם. תעשיית זיופי שמן הזית היא גדולה ומתוחכמת, והשימוש בשמן זית מקולקל או שמנים אחרים שמוסיפים להם חומרי טעם וריח נפוץ, מה שהופך את השימוש בשמן למסוכן בריאותית. תו האיכות לשמן זית נועד להבטיח את איכותו של שמן הזית, אך כדאי לשים לב שגם בתחום הזה ישנם זיופים, ובקבוקים המתהדרים בחיקוי של תו איכות. תו האיכות של ענף הזית, המודבק באופן נפרד על דופן הבקבוק ואינו חלק מהתווית, הוא התו היחידי המזהה שמן זית איכותי ומותר לשימוש בישראל.