שמן זית ישראלי איכותי- מתאים ומומלץ לכל השימושים: תיבול, בישול, אפייה וטיגון!
כפי ששמן זית איכותי הוא המומלץ ביותר מבחינה בריאותית, כך הרכבו הוא גם הטוב ביותר לבישול, אפיה ולכל סוגי הטיגון. מבין כל סוגי השמנים הצמחיים הנפוצים על המדף, שמן הזית הוא העשיר ביותר בחומצות שומן המומלצות והעמידות ביותר בחימום- חומצה אוליאית. שמן הזית מכיל כ- 73% חומצה אולאית לעומת שמן קנולה המכיל כ- 63%.
בנוסף, לשמן זית איכותי נקודת עישון המתאימה גם לטיגון עמוק והוא עשיר בנוגדי חמצון טבעיים, התורמים אף הם לעמידותו בתהליכי החימום. אותם נוגדי חמצון הם אלה המקנים לו גם חלק מסגולותיו הבריאותיות ובטיגון בשמן זית הם יעברו אל המזון המטוגן.
בנוסף ובניגוד לסברה הרווחת, שמן זית מתאים גם לאפיית עוגות. האפייה מעדנת את הארומות ושמן הזית מוסיף מרקם נימוח ואף שומר על טריות העוגה.
בכלל, שימוש קבוע בשמן זית מאפיין את התזונה הים תיכונית ומתאים מאוד לתזונה בישראל העשירה במאכלים טריים כגון ירקות ועשבי תיבול ארומטיים. שמן זית איכותי יוסיף לכל מזון ותבשיל מרקם, טעם וארומה נפלאה של איכות, טריות ובריאות.