הידעת? חלק ראשון- רקע על שמן זית
- שמן זית הינו אחד ממוצרי המזון הקדומים ביותר בעולם, הגידול הראשון הידוע של עצי זית נעשה באי כרתים בסביבות שנת 3500 לפנה"ס .
- 'אלוף' השומנים החד-בלתי-רוויים הוא שמן הזית, והוא המרכיב העיקרי של הדיאטה הים-תיכונית. שמן זית כתית מעולה הוא עסיס טבעי המשמר את הטעם, הניחוח, הויטמינים והתכונות של פרי הזית.
- שמן זית הינו אחד השמנים הצמחייםהמעטים הניתנים לאכילה כפי שהם – כפי שנסחטו מהפרי.
- ההשפעות הבריאותיות המיטיבות של שמן הזית נובעות הן מהתכולה הגבוהה של חומצות שומן חד-בלתי-רוויות והן מתכולה גבוהה של חומרים נוגדי חימצון. מחקרים הראו ששמן זית מגן ממחלות לב באמצעות שליטה על רמות ה- LDL כולסטרול ("הרע"), כאשר הוא מעלה את רמת ה- HDL כולסטרול ("הטוב"). לשום שמן אחר המיוצר באופן טבעי אין כמות כה רבה של חד-בלתי-רוויים, במיוחד חומצה אולאית, כמו לשמן הזית.