חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

הידעת? חלק שני- דרגות איכות לשמן זית

הידעת? חלק שני - דרגות איכות לשמן זית
  • שמן זית “כתית מעולה” (EVOO) נוצר מהכבישה הראשונה של הזית, הוא מופק ללא שימוש בחום (כבישה קרה) או כימיקלים ואין לו כל טעמי “לוואי”. ככל שהשמן פחות מטופל, כך הוא קרוב יותר למצבו הטבעי, והשמן הוא טוב יותר. כאשר השמן עונה לכל הקריטריונים ניתן להגדירו “כתית מעולה”.
  • שמן זית “כתית” ניחן בכל היתרונות הבריאותיים של כתית מעולה אך הינו בעל איכות נמוכה יותר.
  • שמן זית “זך” נוצר על ידי תוספת של כמויות קטנות של כתית מעולה, או במקרה הכי טיפוסי שמן זית כתית, לשמן זית מזוכך (שמן זית בעל פגם שתוקן ע”י חמום). זהו שמן מדרגת איכות ירודה.
  • שמן זית “קל במיוחד” הוא מושג שיווקי ואינו סיווג רשמי לאיכות שמן זית. אין הוא כלל תחת פיקוחו של ארגון מוסמך כלשהו, ולכן אין כל תקן ממשי מה צריך להיות תוכנו. אין הוא דל שומן או דל קלוריות.