חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

משק ב”ק – ערמוני, מושב אביחיל levant-oil.com

לבאנט Levant – “בלנד”  הוא שם המשחק

על פחי השמן של המותג Levant מוטבעת דמותו של יהודה ב”ק, גבר צעיר וחסון הרוכב על סוסו בוגר בית הספר החקלאי “כדורי” שהיה בן הדור השני למייסדי מושב אביחיל. נכדו ,עופר ערמוני בחר להמשיך את מורשתו החקלאית של סבו בדרך משלו –  ייצור שמן זית מכרמי הזיתים שהוא מטפח.

בין הזוכים בתחרות השמן המקומית FamilyOlive 2019  הפציע מותג לא מוכר(“Levant ” ) וכשזכה בתחרות  2020  בפרס הראשון בקטגורית “פירותיות ירוקה עדינה”, היה ברור ששחקן חיזוק מצטיין הצטרף לנבחרת ענף הזית.

הסקרנות הביאה אותי למסיק בכרם זני הקורטינה והברנע במושב אביחיל השוכן בשולי עמק חפר סמוך לחוף נתניה. קולה של הזמרת קרולינה נשמע ברקע, ארבעה צעירים נמרצים מנצחים, בתזמון מושלם, על מנערת הזיתים החובקת את גזע העץ, פורשים רשת, חובטים במטות על הענפים והזיתים נושרים בהמוניהם לרשת ומשם נאספים למיכלים.

מרגע שהזיתים נפרדים מהעץ מתחיל מרוץ נגד הזמן וכדי לשמור על איכותם מעבירים אותם בדולבים (מיכלי פלסטיק גדולים מאווררים השומרים שטמפרטורת הזיתים לא תעלה ואיכותם תיפגע) על הטרקטור ובהקדם האפשרי, מעמיסים אותם על המשאית הממהרת לבית הבד ארזי במושב רם און.

הפלייליסט של המוסיקה העברית הוא גם המנגינה למילות האידיאולוגיה החקלאית של משק ב”ק – ערמוני הדוגלת בהעסקת עובדים ישראלים ולא פועלים זרים, מתן כבוד לאדמה המטיבה, יישום עקרונות חקלאות בת קיימא והימנעות מריסוס השטחים וזאת גם מתוך רגישות לאיכות החיים של תושבי המושב החיים בסמיכות לחלקות.

מאחורי כל אלה, ניצב היום  עופר ערמוני (28), חקלאי צעיר שמאמין בהגשמה עצמית באמצעות החקלאות הישראלית המודרנית. בשנת 2001 כשהיה בן שמונה, המירה המשפחה את לול המטילות ומטעי האבוקדו בנטיעות זיתים והוא זוכר את עצמו משוטט בין עצי הזית בחברת אביו, שמעון ערמוני שהתחתן עם בתו של יהודה ב”ק והפך למושבניק לצד משרתו המקורית.

“בכרם התחיל הרומן בין שלושתנו: עץ הזית, עופר ואני” מספר שמעון אביו. “הקשר בינינו כאב ובן, התפתח בין העצים ולעיתים היינו הולכים למטע בסוף השבוע, יושבים לשיחות נפש ומוותרים אפילו על כדורגל”. עופר מעיד על עצמו שהוא לומד כל הזמן מהטובים ביותר: “אבי איש הייטק, הוא ‘היועץ הבכיר שלי'”.

בתום השירות הצבאי, החליט עופר להמשיך את הדרך המשפחתית ולנצח על עיבוד הזיתים  והפקת השמן. אז הגיעה הזכייה הראשונה בתחרות TERRAOLIVO  . “חשבתי שזה השיא אבל עופר צינן את ההתלהבות ואמר ‘אבא, זו רק ההתחלה!’. ראיתי את הניצוץ בעיניים כשהוא יורד לכרם וידעתי שיצליח” מספר האב הגאה.

היום עופר סטודנט בשנה השנייה ללימודיו בפקולטה לחקלאות באוניברסיטה העברית ומאמין שצריך ללמוד גם מהשטח, עופר מעיד על עצמו שהוא לומד כל הזמן מהטובים ביותר (“אבי הוא ‘היועץ הבכיר שלי'”) ולהתייעץ עם מומחים ועם חקלאים אחרים, מנצח על עבודות המסיק, מקדם את החקלאות המודרנית ומקבל ההחלטות הראשי.

“בלנד” הוא שם המשחק

“אני מאמין שבשילוב של זנים ניתן להגיע לשמנים יותר ייחודיים ויותר מורכבים” מנמק עופר ערמוני את החלטתו הנחרצת להתמחות בייצור בלנדים בלבד ולא להסתפק בשמן זני איכותי בפני עצמו. לדבריו, מקור ההשראה הוא בעולם היין ולטעמו האישי, יינות מבלנד זנים מעניינים ומורכבים יותר. “הרכבת בלנד מאפשרת לנו לקחת את התכונות הייחודיות של כל זן, לשלב אותן ו’להרכיב’ שמן שלם יותר”.

הדרך לבלנד בבקבוק מתחילה עוד בבחירת הזנים שינטעו בכרם בהתאם לתכונותיהם, בטיפוח העצים ובקביעת המועד האופטימלי למסיק של כל זן בנפרד, ירוק או בשלבי בשלות שונים, להפיק שמן זני ברמת ‘פרימיום’ כבסיס לבלנד מורכב ומעניין. טועמים מהשמנים הטריים בליווי יועץ מומחה לשמן זית וקובעים את הרכב הארומות והטעמים של כל בלנד בכל עונה מחדש. לדוגמא: כשהמטרה היא ליצור שמן זית מאד פירותי אך גם חריף ומריר, מערבבים, במינון מסויים, שני זנים קורטינה, זן איטלקי שיתרום למרירות מודגשת ופישולין שיאזן אותו בפירותיות גבוהה ובחריפות מודגשת.

(“רוח ים “, הבלנד העדין מדמה בריזה נעימה שנושבת מרצועת החוף של נתניה והבלנד הדומיננטי יותר של העונה הוא “שדות ירוקים”).

לפני כשנתיים, יצאו במיתוג מחדש בשם “לבנט”. אמנם מדובר בבלנדים משמן זית אבל חלק מסוד ההצלחה הוא ‘בלנד’ של מורשת משפחתית, ערכים ואנשים ששואפים למצויינות.

levant-oil.com

אתר לקניה מקוונת ומשלוחים, מארזי מוצרי גורמה כשיתוף פעולה עם יצרנים קטנים.

כתבה: יעל עופר