חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

קציצות מנגולד קשקבל, מצה וחמוציות

המטבח היהודי מלא בפשטדות המשלבות בין מצות לעלים ירוקים. הקציצות האלה מבוססות על מתכונים מהמטבח הספרדי-עותמני הן פשוטות להכנה והטעם שלהן מציע נשיכות מרירות וחריפות שמצטרפות לשילוב מוכר כמות ל-6-8 איש

מרכיבים

1 ק”ג עלי מנגולד צעירים
150 גר’ גבינת קשקבל מגורדת גס
70 גר’ חמוציות מיובשות ללא סוכר
1 פלפל חריף חף מזרעים קצוץ דק
3 מצות
מלח
4 ביצים
1/3 כוס שמן זית

אופן ההכנה

מניחים את עלי המנגולד בקערה ויוצקים עליהם מים רותחים. מחכים חמש דקות ומסננים. מניחים שיצטטנו, סוחטים חזק חזק וקוצצים דק. מעבירים לקערה ומוסיפים את הקשקבל, מוסיפים את החמוציות והפלפל החריף. תחת מי ברז זורמים מרטיבים לרגע את המצות ומרסקים לתוך התערובת. לשים בעזרת האצבעות, טועמים ובמידת הצורך מוסיפים מלח. מוסיפים את הביצים ומערבבים היטב. מחממים במחבת את שמן הזית. בכל מחזור טיגון הוא צריך להיות בגובה של כס”מ אחד. בכפות ידיים לחות צרים קציצות שטוחות ומטגנים עד שיזהיבו מכל צד. מוצאים לצלחת עם נייר סופג ומגישים מיד בליווי של בצל ירוק וצנונית רעננה