חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

אורז בנבטים, אגוזים ושמן זית

אורז שהוא ארוחה בפני עצמה המובלת על ידי להקת טעמים שמשחקת בפה בין מערב למזרח. הכמות יפה ל-3 סועדים

מרכיבים

1 כוס אורז באיכות טובה
1.5 כוס מים רותחים
5 כפות רוטב סויה בסגנון יפני מאיכות טובה
1/4 כוס שמן זית
2 כפות חומץ אורז
1 כף שמן צ’ילי
3 שיני שום מגורדות דק
50 גר’ שקדים לא קלויים קצוצים גס
50 גר’ אגוזי מלח קצוצים גס
2 חופנים מלאים של נבטי כרישה או אחרים
1 חופן מלא של נבטי צנונית או אחרים

אופן ההכנה

מבשלים את האורז במים רותחים למשך עשר דקות על אש קטנה. מכבים את האש ולא פותחים את הסיר למשך רבע שעה נוספת. כשהאורז מוכן וחם מערבבים עם החומץ, שמן הזית, שמן הצ’ילי, הסויה והשום. טועמים ומתקנים תיבול. עכשיו מוסיפים פנימה את הנבטים והאגוזים, מערבבים ומגישים מיד.