כיצד מומלץ לאחסן שמן זית לשמירה על איכותו ועל ערכיו הבריאותיים?
כל מה שרצית לדעת על אחסון שמן זית!
- מומלץ לאחסן שמן זית למשך תקופה של עד שנה, מחוץ למקרר, בבקבוקים שמכילים הרבה שמן ומעט אויר ובטמפרטורה של 15-20 מעלות צלזיוס.
- עדיף לאחסן את שמן הזית לשימוש השוטף, בבקבוק בעל נפח קטן יחסית של 750 מ"ל.
- כמות גדולה, כמה ליטרים של שמן, מומלץ להעביר לבקבוקים קטנים, מיד עם הפתיחה.
- מרגע פתיחת בקבוק שמן הזית – עדיף להשתמש בו תוך חודש.
- אין צורך לשמור שמן זית במקרר. בקפיאה המתרחשת במקרר רגיל, החלק המימי שנמצא בשמן נפרד ממנו ושוקע, ואתו גם נוגדי החמצון, וכולם מגיעים לתחתית הבקבוק
את החומר כתבו עבור ענף הזית:
פרופ' זהר כרם
דיאטנית מירב מור אופיר
ד"ר עדי נעלי
רוצה לדעת יותר על שמן זית ישראלי איכותי?
לקבלת מידע נוסף על תו האיכות של ענף הזית – לחץ כאן