איך טועמים שמן זית ב”זום”?
פאנל מרכז של ענף הזית התכנס השבוע לטעימת שמני הזית החדשים לקידום תהליך אישור תו איכות מטעם הענף.
2021 היא שעתו היפה של שמן הזית הטרי שנמסק ברבעון האחרון של 2020 כשרוח של אופטימיות שורה על הכל. יצרני שמן הזית שטרחו כל השנה והתרגשו למסוק את הזיתים לעצירה בבית הבד כבר מתחילים בשיווק השמנים החדשים ומייחלים לתו איכות מטעם ענף הזית הניתן לשמן כתית מעולה.
שמן זית זכאי לתו איכות לאחר שעמד בשתי בדיקות: בדיקה כימית במעבדה וטעימה אורגנולפטית (חושית) המתבצעת ע”י פאנל טועמים מקצועי ומיומן (שהוסמך בקורס ייחודי מטעם ענף הזית בחסות ארגון הזית העולמי( IOC .
בימים כתיקונם, פאנל הטועמים מתכנס בקביעות אך ימי הקורונה והסגר מונעים מאיתנו לקיים את המפגשים בפורום הקבוע בעוד יצרנים חדשים ממתינים בדריכות לקבלת תו האיכות.
“זום”! האפליקציה שבצילה אנו חיים ומתנהלים וירטואלית, בין פגישות עבודה ואירועים משפחתיים, בין למידה מרחוק לשעור יוגה, חדרה השבוע גם למסכים של שנים עשר חברי צוות טועמי שמן זית בפאנל מרכז. הרעיון לקיים מפגש ב”זום” נשמע מופרך כשמדובר בשימוש בחושי הריח והטעם אבל בתנאי המציאות המוזרה, נוצר השילוב בין מפגש וירטואלי וטעימה חושית (כבר במרץ 2020 התנסינו בשיפוט בזום בתחרות . Familyolive).