בולונז דגים, פסטה ושמן זית

מרכיבים

אופן ההכנה

pasta-with-olive-oil-2הכרתי לאחרונה את פסטה  "מפלדינה" שמגיעה מנפולי . פסטה רחבה עם סלסול יפה בקצה שמתאימה מאוד לשילוב עם רטבים עשירים בתוכן .
שף עומר מילר הכין עם פסטה  "מפלדינה" תבשיל דגים עשיר  בהשראת המנה הקלסית – בולונז –  שבדרך כלל נעשית עם בשר. התוצאה הייתה  טעימה, מעניינת  וקלילה המתאימה בדיוק לארוחת חג עשירה ולשולחן חלבי.

בולונז דגים עם פסטה ברילה

מה צריך?

  • 500 גרם פסטה ברילה
  • 500 גרם דג לוקוס ( או כל דג טרי לבן) קצוץ ביד
  • 3 כפות שמן זית איכותי
  • 2 כוסות רוטב עגבניות עשיר של ברילה
  • 1 בצל סגול פרוס דק
  • 10 שיני שום פרוסות ומטוגנות קלות
  • 1 שומר קצוץ לקוביות
  • 1 גזר קצוץ לקוביות
  • 2 גבעולי סלרי קצוצים לקוביות
  • חצי כוס יין לבן

איך מכינים?

pasta-with-olive-oil-1במחבת גדולה  מטגנים קלות בשמן הזית את הבצל , גזר, סלרי, שומר ושום  מספר דקות.
מוסיפים את דג הלוקוס הקצוץ ומבשלים ביחד כ 4 דקות.
מוסיפים את רוטב העגבניות ומבשלים ביחד כ 15 דקות.
במקביל מכינים את הפסטה לפי הוראות היצרן .
עורמים במרכז צלחת הגשה פסטה ומעל את רוטב הדגים העשיר.
אפשר לפזר מעל פרמזן – לפי הטעם .
באיטליה לא נהוג להגיש פרמזן מעל לתבשיל עם דגים.