חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

דלעת צלויה עם שמן זית

אחד ממעשיי המטבח המגרים שנעשה במרכבה של סינדרלה, מגיע מהמטבח של הצלם איתיאל ציון. כל דלעת עם כבוד וטעם תצלח למתכון הזה, אבל אנחנו ממליצים ללכת על זו הרחבה והפחוסה המוכרת בשם סינדרלה. הגאראם מסלה, תערובת תבלינים חמים המופיעה במתכון מגיעה מהמטבח ההודי. קנו אחת מבית טוב.

מרכיבים

1 דלעת סינדרלה
שמן זית
מלח
פלפל שחור גרוס
סוכר חום
תערובת גאראם מסלה באיכות טובה
להגשה:
שמן זית טרי עז טעם

אופן ההכנה

מחממים תנור לחום של 230 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה. קולפים את הדלעת, חוצים ומסלקים את הזרעים על כל הסובב אותם.
פורסים לפרוסות בעובי של כ- 3.5 ס”מ. מברישים כל פרוסה משני צידיה בכמות נדיבה של שמן זית. ממליחים ומפלפלים מכל צד. מניחים על התבנים. זורים מעל כל פרוסה כחצי כפית מחוקה של תערובת התבלינים וכחצי כפית מחוקה של הסוכר. אופים משך כ-25 דקות או עד שהדלעת משחימה היטב. יוצקים על צלחת הגשה שמן זית חדש, מניחים מעל את הדלעת, מגישים ומברכים על יופיה של פשטות

*צילום – איתיאל ציון