מחממים תנור לחום של 230 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה. קולפים את הדלעת, חוצים ומסלקים את הזרעים על כל הסובב אותם.
פורסים לפרוסות בעובי של כ- 3.5 ס”מ. מברישים כל פרוסה משני צידיה בכמות נדיבה של שמן זית. ממליחים ומפלפלים מכל צד. מניחים על התבנים. זורים מעל כל פרוסה כחצי כפית מחוקה של תערובת התבלינים וכחצי כפית מחוקה של הסוכר. אופים משך כ-25 דקות או עד שהדלעת משחימה היטב. יוצקים על צלחת הגשה שמן זית חדש, מניחים מעל את הדלעת, מגישים ומברכים על יופיה של פשטות
*צילום – איתיאל ציון