כך מכינים חומוס גלילי אמיתי
מתכון שעובר מדור לדור במשפחת ג’השאן, יצרני שמן זית ישראלי איכותי.
מצרכים
1 קילו גרגרי חומוס בלאדי
שקית אבקת אפיה
חצי קילו טחינה גולמית
3 שיני שום חתוך
מלח
לימון
שמן זית ישראלי טרי עם תו איכות להגשה
אופן ההכנה
משרים את החומוס במים למשך 12 שעות. לאחר ההשריה מכניסים את גרגרי החומוס יחד עם שקית אבקת אפיה לסיר עם מים ומרתיחים.
לאחר הרתיחה מבשלים שלוש שעות על אש נמוכה בסיר מכוסה, עד שגרגרי החומוס מתקלפים בקלות. שופכים את הגרגרים לקערה ומקררים.
לאחר הקירור, מוסיפים טחינה, שום חתוך, מלח ולימון, מכניסים למעבד מזון ומערבלים עד קבלת מרקם חלק.
מגישים על צלחת שטוחה ומוזגים שמן זית ישראלי טרי עם תו איכות.