חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

חומוס ירוק פוגש ירוק של זית

זה הרגע הקצרצר בשנה בו גרגירי חומוס ירוקים מגיעים לשווקים, ואפשר למצוא אותם בעיקר אצל ירקנים ערבים. תרמילים קטנים נקטפים משיחים נמוכים, ואפשר לנשנש אותם, להרגיש את הטעם של החומצה העדינה זו שהצמח מייצר בשביל לדחות בעלי חיים. טעם חמצמץ שמכין את הפה לקראת המתקתקות של הגרגיר, שהוא אחת הקטניות הראשונות שתירבת המין האנושי ושנחשבה, בכמה מהמטבחים העתיקים, כמועילה במיוחד למלאכת האהבים. פעם, בשווקים כמו מחנה יהודה, היו מסתובבים רוכלים מוכרים את תרמילים קלויים באש של החומוס הירוק. “חאמלה מלאן”, הריון מלא, היו מכריזים שידעו הקונים שהסחורה שלהם לא מרמה. שבכל תרמיל יש גרגר או שניים. במתכון שלפניכם עיקר העבודה מתמקדת בשליפת הגרגרים מהתרמיל. לכו על שמן זית עז טעם ושוב, מזכירים לכם, שאל תסמכו בבחירה שלכם, על חותמות כשרות כאלה או אחרות. ממכת הזיופים שמשרד הבריאות חשף בחודשים האחרונים, עולה בבירור שאלה לא מבטיחות דבר. חפשו את תו האיכות שמבטיח לכם שהשמן בבקבוק עמד בכל הבדיקות הנחוצות לוודא שמדובר ב100% שמן זית. הכמות יפה ל-4 סועדים.

מרכיבים

1 ק”ג תרמילי חומוס ירוק
1 גביע יוגורט סמיך
3 כפות גדושות גבינת שמנת
1 פלפל אדום חריף, חף מזרעים, פרוס לפרוסות בעובי של כ-מ”מ
⅓ כוס שמן זית
חופן עלי רשאד או ארגולה קצוצים דק
מלח דק

אופן ההכנה

קולפים את הגרגרים ממעטפת התרמיל. שוטפים ומסננים.

מכניסים את הגרגרים לסיר קטן, ממלאים מים מהברז עד כס”מ מעל הגרגרים. כשהסיר ללא מכסה מביאים לרתיחה, מבשלים ברתיחה חזקה משך כחמש דקות. מסננים משך כדקה תחת זרם מי ברז קרים.
מערבבים את היוגורט עם גבינת השמנת ומשטחים על גבי צלחת הגשה. מסדרים מעל את הגרגרים, מפזרים מעל את פרוסות הפלפל החריף, יוצקים שמן זית, מפזרים את עלי הרשאד שקצצנו. זורים מלח ומגישים. כמה פשוט ככה טעים