מתכון שלישי מסדרת המתכונים של איריס לוי.
הפעם טימבלו, מאפה איטלקי מסורתי.
לטיפים על המתכון ומתכונים נוספים של איריס לוי, לחצו כאן.
מה צריך?
לרוטב העגבניות:
- בצל גדול חתוך לקוביות
- 1 קרישה חתוכה לקוביות – רק החלק הלבן 3
- שיני שום, פרוסות דק
- 3 ענפים של תימין
- 6 עגבניות בשלות, חתוכות לקוביות גסות
- 2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
- ענפי סלרי קצוצים דק
- סלסלת פייטריות שמפנין חתוכות לרצועות
- ½ כוס מים
- 1/2 כפית שטוחה פלפל צ'ילי יבש
- מלח
- פלפל שחור גרוס טרי
- 4 כפות שמן זית
לרוטב בשמל
- ¼ כוס שמן זית
- 3 כפות קמח
- 2 כוסות חלב
- קורט אגוז מוסקט טחון
- מלח – לפי הטעם
להרכבת המנה
- ½ כוס גבינת פרמזן מגורר
- ½ כוס גבינת מוצרלה מגוררת
- 500 גרם פסטה פנה איכותית מוכנה לפי הוראות היצרן
איך מכינים?
מכינים את רוטב העגבניות:
מחממים שמן זית בסיר רחב או במחבת גדולה ומוסיפים את הבצל ומטגנים כדקה עד ריכוך, מוסיפים את הגזר והסלרי ממשיכים לטגן. מוסיפים את הקרשה, השום, ענפי התימין וצ'ילי. מטגנים על חום נמוך כ 3 דקות מוסיפים את הפטריות החתוכות. מטגנים 5 דקות נוספות ומוסיפים את העגבניות. מערבבים היטב, מוסיפים מים ומבשלים ללא מכסה 20 דקות, על להבה נמוכה. ממליחים ומפלפלים.
מכינים את רוטב הבשמל:
שימו לב – על מנת לקבל בשמל אחיד וללא גושים, חשוב לערבב ללא הפסקה את הבשמל וליצוק את החלב בהדרגה
מחממים את שמן הזית בסיר על אש נמוכה. מוסיפים קמח, מלח ומוסקט וטורפים 2-3 דקות במטרפה.
מוסיפים את החלב בהדרגה, תוך שמביאים לרתיחה עדינה. מערבבים ללא הפסקה – רצוי בעזרת מטרפה – ומבשלים על אש נמוכה עד שמתקבל רוטב סמיך ואחיד.
מרכיבים את המנה:
בקערה גדולה מערבבים את רוטב העגבניות עם הפסטה והגבינות.
טועמים ומתקנים טעמים אם יש צורך.
בתבנית 26 מסדרים ניר אפיה על התחתית ועל הדפנות.
שופכים בזהירות את הפסטה עם הרוטב ומסדרים אותה בשכבה אחידה.
לגיוון – אפשר לשפוך ½ מהכמות ועליה לסדר פרוסות של ביצה , חציל מטוגן , קישוא מטוגן , פלפל קלוי ועוד.
ואז שופכים את ה1/2 השני מעל.
שופכים את רוטב הבשמל על הפסטה ומישרים יפה .
אופים במשך 35 דקות בחום של 180 מעלות או עד להשחמה קלה של המאפה.
בתאבון!!