רוטב:
מחממים בסיר את שמן הזית, מוסיפים את הבצלים ומטגנים במשך כחמש דקות. מוסיפים את השום ומטגנים עוד כדקה, מבלי שהשום ישחים. מוסיפים את הסלק ומקפיצים עוד כארבע דקות. מוסיפים את המים ומבשלים חמש דקות נוספות. מוסיפים את מיץ הלימון, המלח, הבהרט, הסוכר החום, הפטריות הטחונות, החומץ והסלרי. מבשלים במשך 20-15 דקות, טועמים ומתקנים תיבול.
קניידלך בלאגן
אני מעצבת את כופתאות הדג בעזרת שתי כפות. ממלאים מחצית מהכף בתערובת ובעזרת כף נוספת מעצבים למין בצקנית מאורכת שאותה מחליקים אל המים.
כופתאות:
טורפים את הביצים בקערה, מוסיפים את השמן ואחר כך את המים, מתבלים במלח ופלפל. מוסיפים את השמיר, השום וקליפת הלימון. הכל מבלי להפסיק לטרוף. מוסיפים את קמח המצה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מניחים בצד למשך כעשרים דקות. מרתיחים סיר גדול של מים עם מלח ובצל אחד שלם. כשהמים מבעבעים טובלים בהם את הכפות, לוקחים מהבלילה, עושים קנלים (כמוסבר למעלה) או שפשוט מחליקים לתוך המים. בזמן ההכנה חוזרים מדי פעם לטבול את הכפות במים הרותחים. מבשלים את כפתאות הדג כעשר דקות בסיר סגור. מוציאים עם כף מחוררת למגש. לפני ההגשה מחממים שוב את רוטב הסלק או יוצקים לקערות הגשה. מניחים את כופתאת הדג, זורים מעל בצל ירוק קצוץ ויוצקים מעט שמן זית.