חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

כופתאות דג ברוטב סלק חמוץ מתוק

מטבחי כורדיסטאן נושקים לאלה של מזרח אירופה טובלים בבושם הזית. מנה שכל ביס ממנה, כמו החיים עצמם מעביר את הפה בין חמוץ למתוק, למריר לחריף... שימו לב שאתם הולכים על שמן זית עם תו איכות. מכת הזיופים לא עוצרת בפסח ולצערנו חותמת כשרות לא לגמרי לא מספיקה. הכמות יפה ל-10 סועדים.

מרכיבים

לרוטב
1/3 כוס שמן זית
2 בצלים סגולים קלופים קצוצים דק
5 שיני שום קלופות קצוצות גס
6 סלקים בינוניים, קלופים, חתוכים לקוביות קטנות בגודל של כ-חצי ס”מ
1 ליטר מים רותחים
מיץ מלימון גדול
1.5 כפות מלח
כף מחוקה בהרט
3 כפות סוכר חום
2 כפות רכז רימונים
2 כפות חומץ בן יין
4 גבעולי סלרי צרורים בחוט

לכופתאות:
4 ביצים
כפות שמן זית
8 כפות מים רותחים
מלח
פלפל
2 כפות שמיר קצוף דק
2 שיני שום כתושות
קליפת מלימון מגורדת דק
10 כפות גדושות קמח מצה
300 גר’ דג מוסר חף מעור ואדרה טחון פעמיים

אופן ההכנה

רוטב:
מחממים בסיר את שמן הזית, מוסיפים את הבצלים ומטגנים במשך כחמש דקות. מוסיפים את השום ומטגנים עוד כדקה, מבלי שהשום ישחים. מוסיפים את הסלק ומקפיצים עוד כארבע דקות. מוסיפים את המים ומבשלים חמש דקות נוספות. מוסיפים את מיץ הלימון, המלח, הבהרט, הסוכר החום, הפטריות הטחונות, החומץ והסלרי. מבשלים במשך 20-15 דקות, טועמים ומתקנים תיבול.
קניידלך בלאגן
אני מעצבת את כופתאות הדג בעזרת שתי כפות. ממלאים מחצית מהכף בתערובת ובעזרת כף נוספת מעצבים למין בצקנית מאורכת שאותה מחליקים אל המים.

כופתאות:

טורפים את הביצים בקערה, מוסיפים את השמן ואחר כך את המים, מתבלים במלח ופלפל. מוסיפים את השמיר, השום וקליפת הלימון. הכל מבלי להפסיק לטרוף. מוסיפים את קמח המצה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מניחים בצד למשך כעשרים דקות. מרתיחים סיר גדול של מים עם מלח ובצל אחד שלם. כשהמים מבעבעים טובלים בהם את הכפות, לוקחים מהבלילה, עושים קנלים (כמוסבר למעלה) או שפשוט מחליקים לתוך המים. בזמן ההכנה חוזרים מדי פעם לטבול את הכפות במים הרותחים. מבשלים את כפתאות הדג כעשר דקות בסיר סגור. מוציאים עם כף מחוררת למגש. לפני ההגשה מחממים שוב את רוטב הסלק או יוצקים לקערות הגשה. מניחים את כופתאת הדג, זורים מעל בצל ירוק קצוץ ויוצקים מעט שמן זית.