חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

לביבות תירס וכרוב אדום

פשוט וטעים בטירוף. לכו על זנים אדומי קליפה או עוד אחרים המתאימים לטיגון. אפשר להשתמש בגרעיני תירס שגילחתם מקלחים טריים אבל גם גרעיני תירס קפוא נותנים יופי של תוצאה. הכמות היא ל-6 איש

מרכיבים

3 תפוחי אדמה בינוניים קלופים
200 גר’ גרעיני תירס
1/4 ראש כרוס סגול חתוך לרצועות דקיקות
כוס כוסברה קצוצה
2 שיני שום מגורדות דק
1 פלפל חריף, טרי, חצוי לאורכו ופרוס דק
2 ביצים
2 כפות קמח תירס מחוקות
מלח לפי הטעם
שמן זית לטיגון

אופן ההכנה

מגרדים את תפוחי האדמה על פומפייה גסה ומניחים במסננת למשך שעה וחצי או שיגירו היטב את הנוזלים בקערה גדולה מערבבים היטב את כל חומרי הלביבות. טועמים מעט ומתקנים תיבול. מחממים במחבת שמן זית בגובה של כס”מ וחצי. מודדים בעזרת כף את הכמות הרצויה ומחליקים לתוך השמן החם. מטגנים עד שהלביבות ישחימו מכל צד. מוציאים בעזרת כף מחוררת לצלחת עם נייר סופג ומגישים מיד