מתכון נוסף עם אורז, עדשים, בצל קצוץ וכמובן שמן זית ישראלי איכותי עם תו האיכות של ענף הזית.
מג'דרה טיבעונית
מה צריך?
- 1 כוס אורז פרסי ארוך
- ½ כוס עדשים ירוקות/חומות
- ¼ כוס שמן זית איכותי
- 1 בצל בינוני, קצוץ
- 1 גזר קצוץ לקוביות
- רבע כפית פלפל שחור
- כפית מלח
- ½ כפית בהרט
- עלי דפנה
אופן ההכנה
בסיר עם תחתית עבה מחממים את שמן הזית.
מטגנים בו את הבצל עד להשחמה קלה.
מוסיפים את הגזר וממשיכים לטגן יחד עוד כדקה.
מוסיפים לסיר את האורז ומטגנים קלות ביחד – עד להלבנה קלה של האורז.
מוסיפים את העדשים וממשיכים בטיגון על אש בינונית .
מטבלים את תכולת הסיר בבהרט פלפל שחור ומוסיפים גם את עלי הדפנה.
מוסיפים לסיר שתי כוסות מים ומביאים לרתיחה
מנמיכים את האש ונותנים להתבשל כחצי שעה.
בודקים אם העדשים התרככו לא לגמרי אבל כשאפשר לנגוס בהן משמע הן מוכנות.
מוסיפים לתבשיל מלח.
כעת על התבשיל לרתוח במעין בעבוע מתון, עם מכסה, עד שרוב המים מתאדים או נספגים בתבשיל.
מכבים את האש, ומשאירים את הסיר סגור, שינוח עוד כמה דקות שהאדים ימשיכו ויעשו את עבודתם לפני שאוכלים.
אוכלים ונהנים…