מרק אביב לפסח
אפשר ללכת על לבבות ארטישוק מהמקפיא אבל מי שאוהב ארטישוקים יודע שצריך לדעת לטפל בענייני הלב שלו בעצמנו. עבודה מנג’סת אבל לא קשה. מכינים קערת מים גדולה ובה חצאי לימונים. פורסים מגבת מטבח לחה ומעליה מניחים את קרש החיתוך. זה מייצב אותו. בעזרת סכין חדה קוטמים את השליש העליון של הפרח מסירים בהדרגה את עלי הכותרת החיצוניים.לאחר שנחשף הלב מפרידים בעזרת הסכין בינו לבין שאריות העלים. את שערות הזקן ניתן לסלק בעזרת הסכין או על ידי פעולת גירוד בעזרת כף. מיד בתום הפעולה יש לקרצף את הלב בהרבה לימון. קוטמים מעט את הגבול, קולפים בזהירות ומטילים לקערת מים עם לימונים חצויים.
לפני שתכנסו למטבח וברוח הזמנים, מבקשים להזכיר ששמני זית מזוייפים שהורדו מהמדפים התהדרו בחותמת כשרות. רוצים להיות בטוחים? לכו על שמן זית עם תו איכות.
הכמות יפה ל-8 סועדים
בסיר גדול, מחממים את שמן הזית ועל אש בינונית מטגנים את השומר והארטישוק. כשהם מתחילים להזהיב מוסיפים את המים, המלח, הפלפל והמיסו וכשהסיר מכוסה חלקית מביאים לרתיחה בת חמש דקות. מקפים את הקצף. מוסיפים לנוזל את כל הירקות והתבלינים למעט הכוסברה והפטרוזיליה ומוסיפים לבשל כחצי שעה נוספת. רבע שעה לפני ההגשה מביאים את המרק לרתיחה נוספת ומוסיפים את עשבי התבלין הקצוצים. כל סועד מקבל צלחת מרק ומעליה מעט שמן זית.
צילום: איתיאל ציון