מתכון להכנת ככר זיתים, דבש ושמן זית

מרכיבים

אופן ההכנה

המתכון השלישי שלנו הוא מפתיע למעשה מדובר לא בעוגה ולא בלחם אלא כיכר זיתים , דבש- מה יכול להיות יותר ישראלי מזה.

  • 500 גרם קמח
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • ½ כפית פלפל שחור
  • 2 שיני שום מרוסקות
  • 1 כפית שטוחה מלח אטלנטי
  • 1 כף רוזמרין טרי קצוץ
  • 4 ביצים גדולות
  • 125 מ"ל שמן זית ישראלי עם תו איכות
  • 300 מ"ל חלב
  • 1 כף דבש
  • 200 גרם זיתים שחורים קצוצים

 

אופן הכנה:

  1. מחממים את התנור מראש ל 170 מעלות צלזיוס
  2. בקערה גדולה לשים את כל המרכיבים היבשים ולערבב היטב, להוסיף את הזיתים והרוזמרין.
  3. בקערה נוספת טורפים את הביצים , השמן , החלב והדבש
  4. מערבבים יחד את המרכיבים כשאשר יש ליצור גומה במרכז המרכיבים היבשים ולשפוף בהדרגה את הרטובים- לערבב לאט למרקם אחיד וליצוק לתוך תבנית לפזר מעל מעט מלח אטלנטי ורוזמרין.
  5. ליצוק לתבנית אפייה ולאפות כשעה שעה וחצי עד קבלת קיסם יבש.
מתכון להכנת ככר זיתים, דבש ושמן זית
מתכון להכנת ככר זיתים, דבש ושמן זית

שמי מיכאל כץ טבח במקצועי 26 שנה , ב20 שנים האחרונות רוב תפקידי הם תפקידי שף חלקם תפקידי שף ראשי של מסעדה , קבוצת מסעדות, שף תפעולי ועוד…

היה לי הזכות הגדולה להיות מורה מן המניין  במשך כ 3 שנים בבית הספר ה"קורדון בלו" בלונדון שם הבנתי כמה אני אוהב ללמד.

בשנה האחרונה אני עסוק בהכוונת טבחים ושפים ,בכתיבת שני ספרים, החזקת בלוג שמיועד לטבחים צעירים, מורה במגמת בישול בבית הספר "דן גורמה",ופרויקט משלי בהליכי  תכנון.

שמן הזית נולד בארץ ישראל , שמן הזית הוא קודם כל השמן שלנו , שמן זה מהווה את עמוד השדרה של המטבח באזורינו , שמן שמתחבר לשמש שלנו ולחומרי הגלם שלנו לאדמה .

שמי מיכאל כץ את אהבתי לשמן הזית רכשתי מאבי שאהב את המטבח ובילה בו שעות ותמיד הקפיד על שימוש בחומרי גלם מהטובים ביותר וביניהם שמן זית טוב.

את השנים הראשונות שלי במטבח ביליתי בבלגיה , הייתי שם במסעדות במסעדות מעוטרות בכוכבי מישלין  וגם שם כמו אבא הפנימו בי את השימוש בחומרי גלם מהטובים שיש ושמן הזית שיחק שם משחק מאד מאד חשוב .