חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון להכנת ככר זיתים, דבש ושמן זית

מתכון ייחודי לראש השנה, להכנת כיכר זיתים, דבש ושמן זית ישראלי בעל תו האיכות של ענף הזית!

מרכיבים

  • 500 גרם קמח
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • ½ כפית פלפל שחור
  • 2 שיני שום מרוסקות
  • 1 כפית שטוחה מלח אטלנטי
  • 1 כף רוזמרין טרי קצוץ
  • 4 ביצים גדולות
  • 125 מ”ל שמן זית ישראלי עם תו איכות
  • 300 מ”ל חלב
  • 1 כף דבש
  • 200 גרם זיתים שחורים קצוצים

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור מראש ל 170 מעלות צלזיוס
  2. בקערה גדולה לשים את כל המרכיבים היבשים ולערבב היטב, להוסיף את הזיתים והרוזמרין.
  3. בקערה נוספת טורפים את הביצים , השמן , החלב והדבש
  4. מערבבים יחד את המרכיבים כשאשר יש ליצור גומה במרכז המרכיבים היבשים ולשפוף בהדרגה את הרטובים- לערבב לאט למרקם אחיד וליצוק לתוך תבנית לפזר מעל מעט מלח אטלנטי ורוזמרין.
  5. ליצוק לתבנית אפייה ולאפות כשעה שעה וחצי עד קבלת קיסם יבש.