חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

ניוקי תרד וטחינה ברוטב עגבניות ופלפלים

ניוקי תרד וטחינה ברוטב עגבניות ופלפלים לאחינו הטבעונים

מרכיבים

1 ק”ג תפוחי אדמה בקליפתם
250 גרם קמח
120 גרם עלי תרד שטופים, מיובשים וקצוצים גס
כף טחינה גולמית

לרוטב:

500 גרם עגבניות מלאות בטעם. שיהיו תמר שיהיו שרי, מגי, כל מה שאתם מכניסים לפה והוא מתמלא בטעם
10 פלפלים “טינקרבל”
כפית מחוקה מלח
4 עלי בזיליקום טריים
2 שיני שום קלופות
1 פלפל חריף טרי
שמן זית

אופן ההכנה

הדרך להצלחה במתכון הזה היא לשמור על רצף עשייה. להגיע עם הכל מוכן לבישול הניוקי.
השתהות תביא ללחות בבצק שיבקש עוד קמח מה שיוליד ניוקי יותר כבד.
ברוטב,העגבניות עם הפלפלים כל נותני הטעם לא עוברים בישול. הם נטחנים בחום הירקות. השום, הפלפל החריף הבזיליקום ושמן הזית. כמה פשוט ככה טעים. רוטב לאמץ על פסטה, על קציצות,לחיים. לכו על הטינקרבל, אותם פלפלים קטנים שנמכרים במארזים של כתום, אדום וצהוב, יש להם יופי של מתיקות ומעט זרעים. בקיצור, קל להתעסק איתם. ההכמות היא ל־6 סועדים
מתחילים בהכנת הרוטב.
בסיר קטן מסדרים את העגבניות בצפיפות רבה. דוקרים במזלג, זורים מלח ומבשלים בסיר מכוסה על אש קטנה משך כשעה, שבמהלכה יגירו העגבניות הרבה נוזלים ויהיו לרוטב של עצמן. במקביל מסירים העוקץ של הפלפלים, חוצים לאורך ומסלקים זרעים ו”גידים” אם תתקלו בכאלה. יוצקים מעל שמן זית ואופים בתנור משך כ-45 דקות. מעבירים מייד את העגבניות והפלפלים למעבד מזון וטוחנים עם השום, הבזיליקום, הפלפל החריף ו-5 כפות שמן זית. טועמים ומתקנים תיבול.
שוטפים את עלי התרד ובלי לנער מכניסים למחבת ועל אש קטנה מניחים להם שיגירו נוזלים ויהפכו לסמרטוטיים. מעבירים למסננת, שיאבדו את כל המים.
מחממים תנור ל־220 מעלות. עוטפים את תפוחי האדמה בנייר כסף ואופים עד שמתרככים. אפשר לנעוץ קיסם ולוודא שהוא עובר בקלות. קולפים ומועכים במזלג או במועך תפוחי אדמה. לא במעבד מזון ולא במסננות דקות, שלא יהפוך המרקם לדביק. עכשיו, כשהתפוד עודנו חם מאחדים לבצק עם הטחינה, התרד והקמח.
מרתיחים סיר גדול עם מים וכמות נדיבה של מלח. נוטלים מהבצק חתיכה בגודל כדור טניס ובלחיצה עדינה, מעל משטח מקומח, יוצרים נחש בעובי כ־1.5 ס”מ וחותכים לפיסות ברוחב כס”מ. מכניסים את הניוקי בקבוצות קטנות לסיר מים רותחים, לא בבת אחת שלא יתקררו המים. כשהם צפים כעבור דקתיים מוציאים בעזרת כף מחוררת. יוצקים את רוטב העגבניות והפלפל ומגישים מייד.

צילום: איתיאל ציון