חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

סלט גרעיני חיטה ושמן זית

סלט שהוא כמו החיים. מלוח-מר-חריף-מתוק. כדאי ללכת על שמן קורנייקי או כל זן אחר שיביא פנימה טעם וארומה עשבונית.

מרכיבים

1 כוס גרעיני חיטה מבושלת
מלח
7 תמרים יבשים קצוצים דק
2 כפות צימוקים רצוי אוזבקים
1/2 כוס עלי כוסברה קצוצה דק
3/4 כוס עלי נענע קצוצים דק
1.5 כף לימון כבוש קצוץ
1/2-1 פלפל חריף, טרי, נקי מזרעים ופרוס לפרוסות דקיקות
1/4 כוס שמן זית באיכות טובה

אופן ההכנה

בסיר מכוסה, מעל אש בינונית, מבשלים את גרעיני החיטה ב-3 כוסות מים, עם קצת מלח. אחרי חצי שעה בודקים אם כלו המים והגרעינים רכים. מניחים שיצטננו או שוטפים במים קרים על מנת לזרז קירור. בקערה מערבבים את הגרעינים עם עשבי התבלין, התמרים, החמוציות, הפלפל החריף, השום והלימון הכבוש. יוצקים את שמן הזית, מוסיפים את הגבינה, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול. מגישים מיד.