סלמורחו salmorejo מרק עגבניות קר

מרכיבים

אופן ההכנה

המרכיבים

5מתכון עם שמן זית עגבניות בינוניות
3 שיני שום
פרוסת לחם עבה (עדיף חלה ללא הקשה)
1/2 כוס מים
1/2 כוס שמן זית ישראלי
פלפל ומלח לפי הטעם

אופן ההכנה

לעבד את כל החומרים במעבד מזון למרק כתום ואוורירי (נין להוסיף מיט מים במקרה הצורך) להגיש מעוטר בטיפטופי שמן זית ופלפל גרוס.

הידעת? הליקופן, נוגד החימצון הבריא שבעגבניה נספג במערכת העיכול הרבה יותר טוב בנוכחות שמן זית, לכן מומלץ לאכול עגבניות עם שמן זית.