מתכון של השף ערן זינו: עוגה בחושה נהדרת, לחה ועסיסית, עם פירות מעל. המשקיענים יכולים לפזר מעל גם פיסטוק קלוי וקצוץ לפני ההגשה.
המצרכים (לעוגה עגולה):
200 גר' יוגורט
3 ביצים
160 מ"ל שמן זית מזנים פירותים
מיץ מלימון אחד
קליפת לימון מגורדת
300 גר' קמח
250 גר' סוכר
250 גר' ענבים – אני מעדיף את הענבים הכהים יותר מזן סיביל (אפשר להחליף בקוביות מנגו, שזיף ועוד)
להגשה –
1 שקית אבקת אפייה
50 גר' פיסטוקים קלויים וקצוצים – לא חובה
אופן ההכנה:
- במיקסר מקציפים את הביצים יחד עם הסוכר עד לקבלת תערובת אוורירית.
- בקערה נפרדת מערבבים את היוגורט עם שמן הזית, מיץ הלימון, גרידת הלימון והווניל עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הקמח ואת אבקת האפייה, ומערבבים היטב.
- מקפלים את תערובת היוגורט לתוך תערובת הביצים והסוכר,ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה .
- מרפדים תבנית עגולה בקוטר של 26-24 ס"מ בנייר אפייה (אפשר גם לשמן ולפזר קמח במקום), יוצקים פנימה את התערובת ומפזרים ענבים מעל.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-165 מעלות במשך 40-30 דקות (או עד שהקיסם יוצא יבש), מפזרים מעל אבקת סוכר ופיסטוקים קצוצים ומגישים.