חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

על ביצים קשות, בלילת בירה ושמן זית

עוד טיגון, אחרון ודי. אחד שהוא פחות מוכר אבל טעים בשגעון.המקרים כדאי להשתמש בבירה שהיא קרה. המפגש בין הקור לחום מעצים את פריכות המעטה. טגנו סמוך לזמן ההגשה.

מרכיבים

30 ביצים קשות טריות, קלופות
לבלילת הבצק:
2 ביצים
בקבוק בירה בהירה 330 מ”ל קרה מאוד
כוס וחצי קמח
2 כפיות מלח
שמן זית לטיגון
להגשה:
4 כפות חומץ אורז
2 כפות מירין
2 כפות סויה
2 ס”מ שורש ג’ינג’ר קלוף ומגורד דק

אופן ההכנה

טורפים את הביצים מוסיפים פנימה את הבירה ומוסיפים לטרוף. מכניסים את הקמח ואת המלח וממשיכים עד לקבלת בלילה חלקה.
בסיר או מחבת גבוהה מחממים שמן לטיגון בגובה של כ-3 ס”מ. כשהשמן חם אבל לא מעשן מניחים את הביצה על כף ומכניסים לבלילה הבצק. מניחים את הביצים בזהירות ומטגנים עד שהבלילה תזהיב. מוציאים לנייר סופג. מערבבים את כל החומרים לרוטב, חוצים את הביצים ומגישים מיד בליווי הרוטב שהכנו.