חותכים את השליש התחתון של האספרגוסים. מעמידים את האספרגוס בסיר עם מים רותחים כשהראשים כלפי מעלה, מחוץ למים. חולטים למשך 2 דקות ומעבירים למי קרח. חותכים למקטעים באורך של כ-2 ס”מ. את הראשים שומרים שלמים. בסיר עם מים רותחים מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן ומסננים. במקביל מחממים במחבת גדולה את שמן הזית ומטגנים את הבצל על אש בינונית עד שיהפוך לשקוף. מוסיפים את האספרגוס ומטגנים כשבע דקות. מוסיפים את הפרג והשקדים ומטגנים עוד דקה. מערבבים את השמנת עם הלימון, המלח והפלפל השחור. מוסיפים למחבת ומוסיפים לאדות על אש בינונית משך כחצי דקה. מסירים מעל האש. מוסיפים את הפטה והפרמיז’ן. יוצקים מעל הפסטה, מערבבים ומגישים מיד.
צילום:איתיאל ציון
מתכון: הילה אלפרט