חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

פסטה עם כדורי בשר ברוטב עגבניות ושמן זית חדש

פסטה שתיקח אתכם לכפר או עיירה בחבל אברוציו. אפשר ללכת על עגבניות משומרות או רוטב מעגבניות מלאות בטעם. במקרה כזה ההצעה שלי היא לצופף ק”ג עגבניות בסיר קטן, לדקור במזלג, ככה שכל עגבנייה תהיה פצועה בארבעה כיוונים שונים. זורים כפית מלח גדושה מכסים ומבשלים על אש קטנטנה משך כשעה, במהלכה יגירו העגבניות הרבה נוזלים ויהיו לרוטב של עצמן. מעבירים מיד למעבד מזון וטוחנים לרוטב חלק. הכמות יפה לכ-5 סועדים.

מרכיבים

500 גר’ בוקוטיני או לינגוויני
לתערובת הקציצות:
500 גר’ בשר בקר טחון
1 חלמון ביצה
3 כפות גדושות סולת
1 שן שום קצוצה דק
1 כף גדושה פטרוזיליה קצוצה דק
⅓ כפית מחוקה אגוז מוסקט טחון
קליפת לימון מגורדת (רק הצהובה בלי הלבן)
1 כפית מחוקה מלח דק
1 כפית מחוקה פלפל שחור טחון
לטיגון:
שמן זית לטיגון
⅓ כוס קמח

לרוטב העגבניות

2 גזרים קלופים חתוכים לקוביות בגודל של כס”מ
1 בצל גדול יבש קצוץ דק
2 פלפלים חריפים, חף מזרעים פרוס לפרוסות דקות
1 מקל סלרי פרוס לפרוסות בעובי של כחצי ס”מ
800 גר’ רוטב עגבניות משומרות או כזה שהכנתם לבד
כפית מלח

להגשה:
שמן זית
1 כוס שקדים קצוצים דק
1 כפית מלח
שמן זית טרי

אופן ההכנה

בקערה מערבבים את כל החומרים לתערובת הקציצות ויוצרים קציצות קטנטנות בגודל הדובדבן. מכניסים שינוחו למקרר. בסיר בינוני מחממים ⅓ כוס שמן זית. על אש קטנה וסבלנית מטגנים את הגזר, הבצל והפלפל החריף עד שיזהיבו קלות. מוסיפים את העגבניות ומקל הסלרי, מכסים ומביאים לבעבוע קל.
מחממים במחבת 4 כפות שמן זית. מקמחים קלות את כדורוני הבשר ומטגנים ככה שיזהיבו מכל צד. מוציאים בכף מחוררת ומעבירים לסיר עם רוטב העגבניות. מכסים ומבשלים משך כחצי שעה. מנגבים את המחבת בנייר סופג, מוסיפים 3 כפות שמן זית, מטגנים את השקדים עם מלח על אש קטנה עד שיזהיבו קלות. רק שלא ישרפו. מוסיפים את הפטרוזיליה, מערבבים ואחרי כדקה מסירים מהאש.
בסיר גדול מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים. כל סועד מקבל צלחת בה פסטה, מעליה כמות נדיבה של הרוטב. יוצקים שמן זית טרי. זורים את השקדים מעל ומגישים מיד

*צילום – איתיאל ציון