בקערה מערבבים את כל החומרים לתערובת הקציצות ויוצרים קציצות קטנטנות בגודל הדובדבן. מכניסים שינוחו למקרר. בסיר בינוני מחממים ⅓ כוס שמן זית. על אש קטנה וסבלנית מטגנים את הגזר, הבצל והפלפל החריף עד שיזהיבו קלות. מוסיפים את העגבניות ומקל הסלרי, מכסים ומביאים לבעבוע קל.
מחממים במחבת 4 כפות שמן זית. מקמחים קלות את כדורוני הבשר ומטגנים ככה שיזהיבו מכל צד. מוציאים בכף מחוררת ומעבירים לסיר עם רוטב העגבניות. מכסים ומבשלים משך כחצי שעה. מנגבים את המחבת בנייר סופג, מוסיפים 3 כפות שמן זית, מטגנים את השקדים עם מלח על אש קטנה עד שיזהיבו קלות. רק שלא ישרפו. מוסיפים את הפטרוזיליה, מערבבים ואחרי כדקה מסירים מהאש.
בסיר גדול מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים. כל סועד מקבל צלחת בה פסטה, מעליה כמות נדיבה של הרוטב. יוצקים שמן זית טרי. זורים את השקדים מעל ומגישים מיד
*צילום – איתיאל ציון