חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

פתיתים בטונה, סחוג ושמן זית

עזבו את הדימוי הזול של הפתיתים. היכולת שלהם לספוג טעמים לצד קלות ההכנה מזמנת, בשתי תנועות, עולם שלם וטעים. במנה הזו ישנה חריפות שמגיעה מהסחוג ומושכת את הפה, בכל פעם מחדש, אל הביס הבא. הכמות יפה ל־4־5 סועדים.

מרכיבים

החומרים:
2 פלפלים אדומים מתוקים, חצויים וחפים מזרעים
שמן זית
מלח
3 שיני שום קצוצות דק
2 פחיות טונה משומרת, עדיף בשמן זית, במשקל כולל של 280 גרם
500 גרם פתיתים
1 ראש סלרי קלוף
1/2 לימון
1.5 כף סחוג (או כמה שתרצו)
2 חופנים בצל ירוק קצוץ

אופן ההכנה

פורסים את חצאי הפלפל לפרוסות בעובי של כ־2 מ”מ, מחממים במחבת 2 כפות שמן זית ומוסיפים את הפלפלים עם חצי כפית מחוקה של מלח ומשחימים על אש קטנה. מחממים בסיר שלוש כפות שמן זית, מטגנים לרגע את הפתיתים, מוסיפים כפית מלח ומוסיפים לבשל על פי הוראות היצרן. מעבירים לקערה ומערבבים במזלג שיפרדו הפתיתים וישתחררו האדים. מוסיפים את הטונה והפלפלים לסיר הפתיתים ומגרדים פנימה במגרדת גסה את שורש הסלרי. סוחטים את הלימון. מוסיפים את הסחוג, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול. מוסיפים פנימה את הבצל הירוק, מערבבים ומגישים.
בתאבון!