מערבבים את כל החומרים לקציצות. מכדררים לגודל שזיף קטן ובין כפות הידיים משטחים לעובי של ס”מ וחצי בערך. מכניסים למקרר למשך כשעה לפחות. .
מכינים את הרוטב. בסיר רחב מחממים את שמן הזית ומטגנים את הבצל עד שהא הופך לשקוף. מוסיפים את מיץ הלימון, הכורכום והזנגוויל ומוסיפים לטגן עוד רגע. מוסיפים 2 כוסות מים רותחים. ממליחים, מפלפלים, ומוסיפים את הסוכר. מביאים לרתיחה. טועמים ומתקנים תיבול.
במחבת גדולה מחממים 4 כפות שמן זית. על אש בינונית משחימים את הקציצות מכל צד. מעבירים לנייר סופג ומכניסים פנימה לסיר המבעבע. מביאים לרתיחה ומנמיכים מיד לאש בינונית- קטנה. מבשלים בסיר סגור מבשלים למשך כ-40 דק’ או עד שהרוטב מצטמצם. מוסיפים פנימה את הכוסברה ומוסיפים לבשל עוד 3 דקות. מעבירים לצלחת הגשה. מפזרים מעל את הפלפלים, הבצל הירוק ואת עלי האורוגולה/הרשאד ומגישים מיד.
שאלון למפעילי בתי בד המייצרים שמן עבור בעלי תו האיכות
למילוי על ידי מפעילי בתי בד בטעינה…