חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

קציצות הזהב

קציצות עוף עם סולת שתבטיח לכם את התוצאה הכי רכה בעולם. אל תתפתו ללכת על שמן אחר מבלבד שמן זית. לא בטיגון ולא ברוטב. זה הבדל גדול במבחן הטעם. למען הסר ספק ששמן זית בידיכם שימו לב למדבקה של תו איכות. בארץ, כמו בשווקים של מרוקו, נמכרות כל מיני תערבות של ראס אל חנות. הילה משתמשת בזו של תבליני פרג. ל- 8-10 סועדים

מרכיבים

לקציצות
800 גר’ ירכיים של עוף (פרגית איך שנהוג לכנות אותן)
1 בצל בינוני קצוץ דק
4 כפות גדושות סולת
1/2 כוס עלי פטרוזיליה קצוצה דק
קליפה מגורדת דק מלימון
2 חלמונים
1 כף מחוקה ראס אל חנות
1כפית מחוקה פלפל שחור טחון
1.5 כפית מלח
שמן זית לטיגון

לרוטב
1/3 כוס שמן זית
3 בצלים קצוצים דק
מיץ מלימון אחד
1 כוס כוסברה קצוצה דק
1 כפית גדושה כורכום
1/2 כפית מחוקה זנגוויל טחון
2 כפות מחוקות סוכר חום דמררה
מלח ופלפל לפי הטעם
להגשה:
חופן בצל ירוק קצוץ דק
חופן עלי ארוגולה/רשאד
פלפל חריף חף מזרעים קצוץ דק

 

אופן ההכנה

מערבבים את כל החומרים לקציצות. מכדררים לגודל שזיף קטן ובין כפות הידיים משטחים לעובי של ס”מ וחצי בערך. מכניסים למקרר למשך כשעה לפחות. .
מכינים את הרוטב. בסיר רחב מחממים את שמן הזית ומטגנים את הבצל עד שהא הופך לשקוף. מוסיפים את מיץ הלימון, הכורכום והזנגוויל ומוסיפים לטגן עוד רגע. מוסיפים 2 כוסות מים רותחים. ממליחים, מפלפלים, ומוסיפים את הסוכר. מביאים לרתיחה. טועמים ומתקנים תיבול.
במחבת גדולה מחממים 4 כפות שמן זית. על אש בינונית משחימים את הקציצות מכל צד. מעבירים לנייר סופג ומכניסים פנימה לסיר המבעבע. מביאים לרתיחה ומנמיכים מיד לאש בינונית- קטנה. מבשלים בסיר סגור מבשלים למשך כ-40 דק’ או עד שהרוטב מצטמצם. מוסיפים פנימה את הכוסברה ומוסיפים לבשל עוד 3 דקות. מעבירים לצלחת הגשה. מפזרים מעל את הפלפלים, הבצל הירוק ואת עלי האורוגולה/הרשאד ומגישים מיד.