חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

קציצות כרשה עם תפוח אדמה, פרמיז’ן ופלפל חריף מטוגנות בשמן זית

טיגון בשמן זית מתיישב כל כך טוב עם הכרישה והפרמיז’ן, שלא לדבר על ערכי בריאות. הכמות מספיקה לכ-25 קציצות

מרכיבים

חומרים:

4 כרשות
2 תפוחי אדמה קלופים, חתוכים לקוביות של כ-ס”מ
2 ביצים
1-2 פלפלים אדומים חריפים פרוסים לפרוסות דקיקות
3 כפות פרמיז’אן מגורד דק
מלח
שמן זית

אופן ההכנה

מטפלים בכרישה. בלי קשר לצבע, ירוק או לבן, מסירים את החלקים הסיביים של הירק. שוטפים היטב וחותכים לטבעות. מבשלים את הכרישות בסיר עם 1.5 ליטר מים וכפית מלח, עד שהן מתרככות. מוציאים למסננת ומצננים.
בסיר נוסף מבשלים את תפוחי מסננים מהמים. ומצננים. בין כפות הידיים סוחטים היטב את הכרישה המבושלת אחרי שהיתה במסננת. מעבירים למעבד מזון ביחד עם תפוחי האדמה וקוצצים בפולסים קצרים, שניים שלושה לא יותר. מעבירים לקערה, מערבבים עם הפלפל החריף, הביצים, הפרמיז’ן והמלח. מחממים במחבת עמוקה או בסיר שטוח שמן זית בגובה של כ-5 ס”מ. יוצרים קציצות מאורכות ומטגנים עד להזהבה. מוציאים לנייר סופג.