חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

כדורי עוף ברוטב דובדבנים ועגבניה טרייה

חיבור חמוץ מתוק שמזכיר טעמים מהמטבח הבוכרי לקבל פני עונת הדובדבנים. שמן הזית אותו מוסיפים לקראת ההגשה מסיא איתו תווי טעם שיושבים פה נפלא. בשר העוף כאן מגיע מירכיים נקיות מעור וגידים, אלה הידועות בכינוי פרגית. כמות ל-6- 4 סועדים

מרכיבים

לתערובת הבשר

500 גר’ בשר עוף טחון
1/4 כוס עלי נענע קצוצים דק
1 בצל קטן קצוץ דק
1/2 כפית ג’ינג’ר יבש טחון
קליפה מתפוז אחד
1 ביצה
1/2 כף מחוקה מלח
2 כפות גדושות פירורי לחם
2 שיני שום קצוצות דק
1/2 כוס כלי נענע קצוצים דק
1/2 כוס עלי כוסברה קצוצים דק
2 כפות גדושות פירורי לחם

לרוטב
4 כפות שמן זית
1 עגבניה מרוסקת על פופמפייה
1 כף רכז רימונים
1 כף סוכר
2 כוסות מים
1 פלפל טרי חריף, חצוי ופרוס דק
300 גר’ דובדבנים מגולענים
מיץ מחצי לימון
מלח לפי הטעם
6 שיני שום קצוצות גס
1/2 כוס עלי כוסברה קצוצים דק

להגשה:
שמן זית עשבוני

אופן ההכנה

בקערה לשים היטב את כל החומרים לתערובת הבשר. מכסים ומעבירים למקרר. בסיר, מעל אש בינונית, שמים את שמן הזית, העגבנייה, רכז הרימונים, הסוכר והמים ובוחשים היטב. מכסים ומביאים לרתיחה עדינה, מוסיפים פנימה את הפלפל החריף, הדובדבנים, מיץ הלימון והמלח. מוסיפים לבשל משך כעשר דקות בסיר מכוסה. בידיים לחות צרים כדורי בשר בגודל של דובדבן גדול ומחליקים אותם אחד אחרי השני לתבשיל המבעבע. מטלטלים את הסיר מצד לצד על מנת לכסות את כל הכדורים בנוזל, מכסים ומבשלים על אש קטנטנה משך כחצי שעה. טועמים ומתקנים תיבול. מוסיפים פנימה את הכוסברה והשום. מוסיפים לבשל משך כעשר דקות נוספות. עם ההגשה יוצקים שמן זית בכמות נדיבה. אורז לבן הוא הליווי המושלם למנה הזו.