חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

דגי ים בשמן זית מעל סלסת עגבניות

דגי ים בשמן זית מעל סלסת עגבניות כי קיץ. מתכון זריז בו העגבנייה מצטרפת בסוף כשהיא נתונה בתוך סלסה מקסימה. מתכון שהוא יפה לכל דגי הים הקטנים. אפשר גם ללכת על התערובת שנמכרת בנמל יפו למשל, במחיר נמוך יחסית.

מרכיבים

לסלסה
30 עגבניות שרי מכל מיני סוגים
חופן עלי נענע
חופן עלי כוסברה
3 שיני שום קלופות
3 כפות לימון או ליים כבושים
1 פלפל אדום חריף, חף מזרעים

לדגים:
1 ק”ג דגי-ים חפים מקרביים, קטנים וטריים. איזה? בייבי פרדידה, מרלן, ברבוניה. מה שהים ייתן.
קמח תירס דק להעצמת פריכות המעטפת.
מלח
שמן זית

אופן ההכנה

מכינים את הסלסה. במעבד מזון טוחנים את כל החומרים בפולסים, עד לקבלת סלסה. טועמים ואם הכל בסדר פונים להכנת הדגים.
שוטפים את הדגים, מייבשים, מתבלים במלח ומקמחים קלות מכל צד בקמח התירס. מנערים. במחבת גדולה מחממים שמן זית בגובה שני ס”מ, ומטגנים את הדגים משני הצדדים על להבה בינונית. משגיחים שהשמן לא יהיה חם מדי. מוציאים לצלחת עם נייר סופג ומגישים מעל הסלסה
רגע לפני הביס שלא תקלקל לו את אפקט הפריכות. מגישים בלווית רבעי לימון

 

צילום: איתיאל ציון