1 כוס קמח חיטה מלא
1 כוס קמח לבן
1 כפית שמרים יבשים
1/4 כוס שמן זית ישראלי איכותי
2/3 כוס מים
1/2 כפית מלח
40 זיתים ללא חרצנים
1 כף שמן זית+ 1/2 כפית פפריקה או פרג או שומשום
הכנה:
1. לשים את כל חומרי הבצק במיקסר או בקערה באופן ידני – לישה לא ארוכה עד קבלת בצק אלסטי וחלק. מכסים ומניחים לשעה.
2. לאחר שעה, הבצק תופח רק מעט, מחלקים אותו לארבעה חלקים וכל חלק לעשר יחידות.
3. מסננים ושוטפים את הזיתים.
4. לוקחים פיסת בצק ומטביעים בה זית צובטים קצוות ומכדררים. מניחים על תבנית מרופדת ניר אפיה.
5. לאחר הכנת כל הכדורים, מערבבים שמן ופפריקה ומברישים את הכדורים או מברישים במים וטובלים בפרג או בשומשום.
6. אופים ב 190 מעלות כ 15-18 דק' עד שישחימו.