חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

כופתאות סולת בשמן זית

מתכון שמבוסס על שפורסם בספרי הבישול של ראשית הישוב, מתכתב עם הסולת הבלולה שהובאה בשבועות לבית המקדש. הבישול המוקדם שהסולת עוברת, מבטיח הצלחה גם בלי מיומנות מיוחדת. הכמות יפה ל-4 סועדים

מרכיבים

250 גרם סולת
3 כוסות מים
4 כפות שמן זית
1 בצל בינוני קצוץ
1 גזר מגורד דק
2 ביצים
חופן עלי גפן צעירים קצוצים דק
מלח
פלפל
גזר
להגשה
1 כף שמן זית
1 כף סירופ רימונים
1 כפית מיסו
1/4 כוס מים רותחים
1 כף פטרוזיליה קצוצה דק דק.

אופן ההכנה

בסיר קטן מחממים את שמן הזית ומטגנים את הבצל על אש בינונית. יוצקים פנימה את המים, מביאים לרתיחה. מוסיפים באחת את הסולת ובוחשים עד ש"תתקלף מהסיר". מוסיפים את הגזר שרוסק על פומפייה דקה את הביצים וחומרי הטעם כל עוד הסולת חמה. מצננים, צרים כדורים בגודל כדור פינג פונג. מרתיחים סיר עם מעט מלח מכניסים את הכופתאות ומנמיכים את האש. מבשלים במים רותחים על גבי אש קטנה עד שהכופתאות צפות. מוציאים בעזרת כף מחוררת. אפשר לאכול עם מעט שמן זית מעל, חמאה מעדיפים ואפשר לערבב את כל חומרי הרוטב ולצקת מעל