חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מלנזנה פרמיג’אנה הכי טעימה שאנחנו יכולים

בבואכם להכין את מאפה החצילים הזה קודם כל לכו על חצילים טריים אחרת אותו טעם בינוני ומוכר יעקצץ לכם בפה. לשמן זית יש פה תפקיד גדול רק לא בטיגון. הדרך להצלחה עוברת בחריכת הפרוסות על מחבת יבשה. זה לוקח הרבה זמן, אבל מתגמל בטעם וממלא את הבית בריח מצוין.

מרכיבים

1 ק”ג (10 יחידות) עגבניות תמר בשלות
1.5 כפית מלח
8 עלי בזיליקום טריים
4 שיני שום קלופות
1-2 פלפל חריף טרי
1/3 כוס שמן זית
1 כף חומץ בן יין
3 חצילים, קלופים זברה פרוסים לאורכם לפרוסות בעובי של כ-ס”מ
מעט שמן זית
150 גר’ גבינת פרמיז’ן מגורדת דק
4 כפות גדושות פירורי לחם בהירים

 

אופן ההכנה

בעזרת קולפן, מלמעלה למטה, קולפים פסים בעובי של כ1.5 ס”מ. לקבלת חציל “זברה”.
כמו כל מנה אחרת שדורשת רוטב עגבניות, גם כאן אפשר ללכת על עגבניות בקופסאות, אבל אני מציעה לכם ללכת על עגבניות תמר או אחרות רק שיהיו מלאות בטעם.
השום, הבזיליקום והפלפל החריף לא מתבשלים במתכון יחד עם העגבניות, הם מצטרפים אליהן רק בסוף ומתבשלים בחום שלהן. לא יותר. אם החלטתם ללכת על שימורי עגבניות, יש לחמם אותם עד שיגיעו לסף רתיחה ואז להמשיך ככתוב במתכון.
מי שאוהב גבינה נמסה שיוסיף נתחי מוצרלה.
הכמויות ל-6 איש. בהצלחה

מתחילים בהכנת הרוטב. בסיר קטן מסדרים את העגבניות בצפיפות רבה. דוקרים במזלג, זורים מלח ומבשלים בסיר מכוסה על אש קטנה משך כשעה, במהלכה יגירו העגבניות הרבה נוזלים ויהיו לרוטב של עצמן. מעבירים מיד למעבד מזון וטוחנים יחד עם השום, הבזיליקום, הפלפל ו-3 כפות שמן זית. במקביל, בזמן שהעגבניות מתבשלות להן, מניחים מחבת כבדה על להבה גבוהה. חורכים את פרוסות החציל עד שישחימו מכל צד. מחממים תנור לחום של 190 מעלות. משמנים בנדיבות תבנית בקוטר של כ-30 ס”מ. מסדרים שכבת חצילים בתחתית התבנית, יוצקים מעל כשליש מרוטב העגבניות, מפזרים מעל 4 כפות פרמיז’ן ושוב חוזרים על הסידור פעמיים נוספות. מעל שכבת הגבינה האחרונה מכסים בפירורי לחם ועליהם יוצקים בנדיבות שמן זית. אופים משך חצי שעה