סלט חומוס-פסטו-אנטיפסטי עם שמן זית טרי ואיכותי מתוך הספר "בישול טבעוני ישראלי" מאת גלי לופו אלטרץ
כדאי להכין את הסלט מספר שעות לפני ההגשה, טעמיו משביחים עם השהות במקרר.
ל-4 מנות
לפסטו:
צרור בזיליקום
3 שיני שום
1/4 כוס שמן זית
לסלט:
1 סלסלת פטריות טריות קטנות
חופן זיתי קלמטה
1/2 כוס עגבניות מיובשות / 1 פלפל אדום קלוי
2 כוסות חומוס מבושל
1-2 כפות חומץ בלסמי
מלח, פלפל
כף צנוברים.
אופן ההכנה:
טוחנים בבלנדר את הבזיליקום, השום והשמן למשחה חלקה, חותכים את הפטריות לרבעים וקוצצים גס את הזיתים והעגבניות המיובשות / פלפל קלוי, מערבבים יחד עם החומוס ומשחת הפסטו ומתבלים בחומץ, מלח ופלפל. קולים מעט את הצנוברים על מחבת יבשה ומפזרים מעל.
תהנו!